Hirdetés

Szeptemberben indul a Toldi, a legújabb magyar animációs tévésorozat

|

Lehet, hogy megvan A Mézga család vagy a Dr. Bubó méltó utódja?

Hirdetés

A Magyar Televízió egykoron nemcsak élőszereplős sorozatokat és tévéfilmeket támogatott, hanem a mozgóképes paletta legszínesebb spektrumára ösztönzőleg hatott. Amíg az MTV egyes és kettes adója volt az egyeduralkodó, addig szinte minden műfajból és stílusban láthatott hazai produkciókat a nagyérdemű. Tévéjáték formájában keltek életre színdarabok, a színjátszás krémje sorozatokban és tévéfilmekben is megmutathatta tehetségét, nem beszélve hangi adottságukról, amit rádiójátékokban, szinkronban és animációs sorozatokban is kamatoztatni tudtak.

Hirdetés

Nincs talán olyan magyar ember, aki ne ismerné A Mézga családot, a csak Dr. Bubóként emlegetett Kérem a következőt! sorozatot, Mekk Elek meséit, Süsü kalandjait vagy a Magyar népmeséket. Ezek mind a mai napig megállják a helyüket, igazi hidat képezve több generáció között. Ezért is sajnálatos, hogy a mostani nagy hazai sorozatbumm során pont az animációs műfaj szorult a határvidékre, és közöttük is ritka a több korosztályt megszólító mese. Ebben hoz most mindenképp változást a Toldi, ami több évig tartó munka után idén ősszel főműsoridőben kerül képernyőre.

Arany János remekművéből a közelmúltban elhunyt Jankovics Marcell (Sisyphus, Fehérlófia, Az ember tragédiája, Magyar népmesék) rendezett tizenkét részes sorozatot a Kecskemétfilm rajzfilmstúdióban. A Toldi premierje szeptember 19-én, vasárnap 19:40-kor lesz a Dunán. A sorozatot a köztévé hat este, dupla résszel vetíti majd.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.