Hirdetés

Új Django-minisorozat van készülőben

|

Ezúttal nem Jamie Foxx bújik a szófukar pisztolyforgató bőrébe.

Hirdetés

Sergio Corbucci kultikus westernje ismét terítékre kerül (miután Tarantino is kvázi tisztelgett az alkotás előtt a Django elszabadul című filmjével), ezúttal azonban egy tízrészes minisorozat formájában fogunk egy újabb verziót kapni. Főszerepben: Matthias Schoenarts. 

Hirdetés

Corbucci filmje még 1966-ban jött ki és azóta is az egyik legjobb spagetti-westernként tekintünk rá az Egy maréknyi dollárért mellett. Corbucci westernje (meg egyébként az olasz western) teljesen más szenzibilitással rendelkezett, mint amerikai műfajtársai. Véresebb, ridegebb és mocskosabb világot ábrázoltak, amelyben a hős nem mindig olyan tiszta morálú, mint mondjuk egy John Wayne. Az eredeti Djangóban Franco Nero játszotta a főhőst, aki két rivalizáló banda közé keveredik (csak úgy, mint korábban Eastwood a Dollár-trilógia első etapjában) és aki aztán egy prostituált védelmére kel. A film nagy sikert aratott, később folytatása is készült 1987-ben Django visszatér címen (valamint megannyi nem hivatalos remake/folytatás/reboot/akármi). 2014-ben még felröppent a hír, hogy Nero még egyszer, utoljára belebújik Django bőrébe a Django Lives!-ben, amely 1914-ben játszódott volna és a rasszizmus ellen vette volna fel a kesztyűt, ám erről a projektről egy ideje már nagy a hallgatás (habár jegyezzük meg, az IMDb szerint előkészületi fázisban van). 

A legújabb hír a karakterrel kapcsolatban az az, hogy a már említett belga színész fog lövöldözni egy vadiúj rebootban, amely a Sky és a Canal+ égisze alatt fog készülni és amelyet a Gomorrah alkotója, Francesca Comencini fog rendezni. A történet szerint Django, akinek családját korábban lemészárolták, elveszett lányának nyomára akad, aki viszont egy New Babylon nevű városkában él férjével. Django szeretné, hogy együtt maradjanak, ám a lány jobbnak látja, ha apja elhagyja a várost. A férfi természetesen nem tágít, és eltökélt szándéka, hogy megmentse lányát és a várost a veszélytől, amelyet úgy sejt, ott leselkedik minden sarkon. 

Az írók között ott találjuk majd Leonardo Fasolit, Maddalena Ravaglit, valamint Max Hurwitz-ot. A sorozat egyelőre még nem tudni mikor kerül műsorra, de az biztos, hogy a Sky-on lesz majd látható az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, míg Franciaországban és Afrikában a Canal+-on lehet majd elkapni. Nicola Maccanico, az EVP Programming Sky Italia vezérigazgatója állítása szerint a Django egy friss újramesélése lesz a kultikus műnek, amely újabb nézőponttal és narratívával kecsegtet majd a nézők számára. Várjuk szeretettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.