Hirdetés

Vallásos nagypályások - elstartolt Az erényes Gemstonék

|

Fergeteges első epizóddal indított az HBO új sorozata, Az erényes Gemstonék. Prédikáló celebek paródiája tele fekete humorral és sztárparádéval, már az első rész megtérített.

Hirdetés

A hasonlóan HBO-s Kib*zgatóhelyettesek után Danny McBride új sorozatában a gimis tanárok szeszélyes mindennapjai helyett egy televangélista (tévében, illetve rádióban prédikáló evangélista) sztárcsalád életébe nyerünk betekintést. McBride előző nagy projektjéhez hasonlóan most is magára vállalta a forgatókönyvíró-, a rendező- és az egyik főszerepet egyaránt. Az első epizód nemrég debütált az HBO-n, és annyit leszögezhetünk, hogy minden megvan benne, amiért a Kib*zgatóhelyetteseket szerettük.

Hirdetés

Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam DeVine alkotják a Gemstone családot, aminek belső civódásairól és balhéiról nem sok kerül a publikum elé, de a néző számára egyértelmű, hogy kezd széthullni a családi biznisz az állandó konfliktusok miatt. A családfő legidősebb fiát, Jesse-t (Danny McBride) egy kompromittáló videóval próbálják ismeretlenek megzsarolni, ami még inkább a feje tetejére állítja a családi életet.

A recept igen hasonló ahhoz, amiért a Kib*zgatóhelyettesek is jól működött: burleszk szituációk és túldramatizált jelenetek egyvelegét kapjuk fekete humorral nyakon öntve, amitől egyszerre roppant szórakoztató a széria debilsége, mégis komolyan vehető a cselekménye és szereplőinek drámája. Karakterek terén hasonlóan nagydumás, pitiáner, szánalomra méltó figurák állnak a történet középpontjában, akik minden rossz tulajdonságuk ellenére valamiért szerethetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.