Hirdetés

Western minisorozat készül Sergio Leone ötletéből

|

Sergio Leone gyerekei az apa ötletét feldolgozva, Colt címen fognak egy western minisorozatot legyártani, mely az Egy maroknyi dollárért világában játszódna.

Hirdetés

Nehéz lenne tagadni, hogy a western műfaj ismét reneszánszát éli a nagyvásznon és a tévéképernyőkön egyaránt. Quentin Tarantino az elmúlt években kétszer is western alkotással támadta be a mozikat, Antoine Fuqua rendezésében pedig 2016 végén érkezik majd a sztárokkal teletömött A hét mesterlövész remake. Mindeközben a kisképernyőn hamarosan debütálni fog Stephen King Setét Torony szériája, valamint az HBO-n a Westworld is, amit a Puliwood szerkesztőségén belül már nagyon várunk.

Hirdetés

Ebből a múltidéző hullámból nem akarnak kimaradni Sergio Leone gyermekei sem. A Raffaella és Andrea Leone által vezetett Leone Film Group ugyanis bejelentette, hogy minisorozatban megvalósítják néhai apjuk ötletét, ami egyszerűen Colt néven fog futni, ami ugyanarra a fegyverre utal, amit Clint Eastwood is viselt az Egy maroknyi dollárért című filmben.

"Ez az egész apám ötletéből indult ki, amiben a fegyver volt a főhős, és amin keresztül a történeteket elmesélték. Egyelőre hat részben gondolkozunk, melyek mind egyetlen pisztolylövéshez kapcsolódnak. De persze lehet, hogy többet is készítünk majd"

- nyilatkozta Raffaella, aki még hozzátette, hogy a történet egy csapat fiatal életét fogja végig kísérni, amint kezdő banditákból hírhedt bűnözőkké válnak a régi Vadnyugaton.

A Colt első két részét az olasz rendező, Stefano Sollima fogja elkészíteni, aki mindemellett még elvállalta a forgatókönyvírói és a showrunner szerepköröket is. Egyelőre nincs hír arról, hogy melyik csatornán debütálhat majd a minisorozat, ahogy a potenciális színészekről sem, de bízunk benne, hogy Sergio Leone örökségéből csakis valami igazán jó születhet. Annyi bizonyos, hogy a western-rajongóknak nem lehet oka a panaszra a közeljövő mozis és sorozatos felhozatalát figyelembe véve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.