Hirdetés

Elhunyt Csörögi István, a neves szinkronrendező

|

Kicsit most kevesebb lett a magyar szinkron.

Hirdetés

A dramaturgként, fordítóként és szinkronrendezőként is elhíresült Csörögi István elhagyott bennünket, halálának hírét Bogdányi Titanilla színésznő tette közzé közösségi oldalán. Megannyi, mára mára legendássá nemesült szinkront hagyott maga mögött, melyeknek már csak listáját olvasva is belesajdul szívünk a hatalmas veszteségbe.

Hirdetés

Többek között olyan filmeknél működött közre, mint Az utolsó cserkész, az Elemi ösztön, a A bárányok hallgatnak, a Cliffhanger - Függő játszma, A Gyűrűk Ura: A két torony, Charlie és a csokigyár, Cápamese, Világok harca, Charlie Wilson háborúja - rezuméját sorolhatnánk napestig, a munkái között kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, amit ne szeretne vagy ne ismerne. (Elég csak felidéznünk Az utolsó cserkész szinkronját, amely az eredeti szöveget és annak szellemiségét több, mint hűen tudta tükrözni és átadni.)

A legendás szinkronrendező haláláig aktívan szorgoskodott filmek szinkronjain, így munkáját még a jelenleg is mozik műsorán leledző Star Trek: Mindenen túl-ban, a hamarosan DVD-n megjelenésre kerülő Kung Fu Panda 3-ban, illetve az Angry Birds-mozifilmben is megcsodálhatjuk. 

Köszönjük hát a sok-sok éves fáradságos munkát és a megannyi emlékezetes szinkront! Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.