Hirdetés

Ők lesznek a Kiéhezettek szinkronhangjai

|

Szeptemberben rekordszámú premierre látogathatunk el a mozikba, amelyek közül az egyik legígéretesebb M. R. Carey regényének feldolgozása, a Kiéhezettek, amely könnyedén a zombis filmek egyik legjobbjává válhat. Lássuk, hogy ehhez a szinkron mennyit tesz hozzá.

Hirdetés

Az angolul The Girl with All the Gifts, magyarul Kiéhezettek címre hallgató regény hatalmas sikernek örvend világszerte, így nem is lehetett kérdéses, hogy előbb-utóbb Hollywood is felfedezi magának. A filmváltozatra a Warner Bros. csapott le, a forgatókönyvet maga Carey készítette, a rendezői székbe pedig az a Colm McCarthy huppant bele, aki olyan sorozatokhoz rendezett epizódokat, mint a Murphy törvénye, a Birmingham bandája és az Injustice (valamint ő készíti a Superman előzménysorozatot, a Kryptont is). 

Hirdetés

A Kiéhezettek olyan, mintha ötvöznénk a 28 nappal később és Az ember gyermeke című filmeket, ugyanis a klasszikus zombitörténetet egy erős társadalomkritikával fejeli meg, amelyet természetesen a disztópikus világkép egészít ki. No meg hazai premier lévén a magyar szinkron, amelyben érdekes, de egyáltalán nem logikátlan párosítások kaptak helyet. Íme a szinkronhangok listája: 

Helen Justineau (Gemma Arterton) - Huszárik Kata

Artertont a legtöbb alkalommal Pikali Gerda szólaltatta meg (Tamara Drewe, Perzsia hercege és A hangok), azonban a szinkronrendező választása egészen visszanyúlt a 2008-as James Bond moziig, a Quantum csendjéig, ugyanis Huszárik Kata akkor szinkronizálta a fiatal színésznőt. Meglepő, de teljesen korrekt választás. 

Dr. Caroline Caldwell (Glenn Close) - Menszátor Magdolna

Menszátor Magdolnát akkor is szívesen hallgatnánk, ha csak a telefonkönyvet olvasná fel. Noha Glenn Close-t a legtöbbször Kútvölgyi Erzsébet tolmácsolta nekünk (olyan klasszikusokban is, mint a Végzetes vonzerő, a Támad a Mars! és Az elnök különgépe) és a magyarok Borbás Gabi hangjával hallgathatták meg újra és újra a 101, illetve 102 kiskutyában, azonban ezúttal Menszátor Magdolna lett a befutó. Ez a párosítás sem hathat idegennek a hazai mozizóknak, hiszen a tavalyelőtti A galaxis őrzőiben országunk egyik legnagyszerűbb művésznője osztotta ki Űrlordékat Nova Prime-ként. 

Eddie Parks őrmester (Paddy Considine) - Király Attila

Paddy Considine az a színész, akit könnyen összetéveszthetünk Sam Rockwellel, talán emiatt van az, hogy az utóbbit rendre megszólaltató Rajkai Zoltán többször is kölcsönözte számára fenséges orgánumát. Considine esetében azonban még nem alakult ki megszokott párosítás, így lehet az, hogy két éven belül hallhattuk már Epres Attila (Büszkeség és bányászélet), Rába Roland (A 44. gyermek) és Kőszegi Ákos (Macbeth) hangján is megszólalni. A Kiéhezettek esetében egy újabb próbálkozásnak lehetünk fültanúi, most Király Attilára esett Marton Bernadett szinkronrendező választása, akit sokszor hallhattunk már Terrence Howardként, de számos alkalommal Tom Hardy-ként is (lásd A 44. gyermeket, A visszatérőt, a Mad Max: A harag útját és a Legendát). 

Dr. Selkirk (Anamaria Marinca) - Solecki Janka
Devani (Dominique Tipper) - Bánfalvi Eszter
Melanie (Sennia Nanua) - Károlyi Lili
Dillon (Anthony Welsh) - Renácz Zoltán
Kieran Gallagher (Fisayo Akinade) - Horváth-Töreki Gergely

További magyar hangok: Bartus Emese, Bor Márton, Bordás János, Élő Balázs, Fellegi Lénárd, Formán Bálint, Gyarmati Laura, Kálmán Barnabás, Martin Adél, Mohácsi Nóra, Németh Attila, Pál Dániel Máté, Pál Zsófia, Szrna Krisztián, Vámos Mónika

Főcím: Bozai József

Magyar szöveg: Gáspár Bence
Hangmérnök: Illés Gergely
Vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Fehér József
Szinkronrendező: Marton Bernadett

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.