Hirdetés

A Hidden Life - első előzetesen Terrence Malick új filmje

|

Egy német férfi történetét meséli el, aki nem akart náci lenni.

Hirdetés

Ha új Terrence Malick-film közeledik, akkor arra azért illő felkapni a fejünket még akkor is, ha az utóbbi művei közül több is csalódást okozott (a To The Wonderre például sokan azt mondják, hogy a leggyengébb filmje), hiszen ő az a rendező, aki nélkül Tony Scott Tiszta románca nem létezne a maga formájában és ő volt az, aki olyan megrendítően és döbbenetesen bemutatta a világ kialakulását az Élet fájában. És akkor ezzel csak a zsenijének a felszínét kapargattam.

Hirdetés

A Sivár vidékkel befutott rendező legújabb filmje az A Hidden Life címet viseli és mind a kritikák, mind pedig az előzetes és a tematika alapján úgy tűnik, hogy emlékezetes alkotásban lesz részünk. A történet szerint egy a feleségével boldogságban együtt élő fiatal férfi megtagadja a Hitlerhez való hűséget (a nácik uralomra törésének idején járunk), aminek köszönhetően halálra ítélik őt.

Az August Diehl főszereplésével készült film már az előzetese alapján se tagadhatná le rendezőjének keze nyomát: a természeti képek, a szokatlan kameraszögek mind-mind árulkodók és mind-mind egy sajátosan intim és megrendítő moziélmény ígéretét nyújtják. Az A Hidden Life a rendező kilencedik nagyjátékfilmje és a Cannes-i Filmfesztiválon láthatta először a nagyérdemű (ahol remek visszajelzéseket kapott). Az igaz történet ihlette alkotásnak hazai premierjéről egyelőre nincsenek hírek, de a látottakból erősen gyanítható, hogy majd megpróbálják az Oscaron elindítani, úgyhogy merek reménykedni abban, hogy nagy vásznon láthatjuk. Diehl mellette a filmben olyan sokat látott arcok is szerepet kaptak, mint Bruno Ganz (aki a Bukásban formálta meg Hitlert), valamint Jürgen Prochnow (aki Wolfgang Petersen A tengeralattjáró című filmjében szerepelt), valamint a 2017-ben elhunyt Michael Nyqvistet is láthatjuk (őt leginkább a Tetovált lány-filmekből ismerhettük, de szerepet vállalt a Fantom protokoll-ban is). Mindemellett egy német színésznő első angol nyelvű munkáját is megcsodálhatjuk: Valerie Pachner a főszereplő feleségét fogja megformálni.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.