Hirdetés

Még két Alien film készül, nem négy + Az anyaméhben klip

|

Legalábbis Ridley Scott szerint.

Hirdetés

Akinek már a jó ég tudja csak nyomon követni a kijelentéseit xenomorf ügyben és ezt az ember - mentesen mindenfajta rosszindulattól - hajlamos a 79 éves direktor korának a számlájára írni. Scott ugyanis majd minden nyilatkozatában mást mond. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy Neill Blomkamp rebootolt Alienje a kukában landolt - pont Scott közbenjárásának hála - mivel a rendező elmondása szerint a látványos vázlatrajzokon kívül nem állt más rendelkezésükre, mint egy 10 oldalas (!!!) forgatókönyv, ami persze így is lehet, hogy több, mint amivel az Alien-franchise későbbi darabjai jelenleg rendelkeznek.

Hirdetés

Márciusban a rendező még azt nyilatkozta, hogy szerinte még 4 Alien-filmre való van a tarsolyában, most már csak kettő... vagy egy. 

Talán két további filmet csinálok még, de lehet, hogy csak egyet. Nem tudom.

Ami ahhoz képest, hogy annak idején azt nyilatkozta, hogy a savas vérű dögöket már kinyírta a filmipar, igencsak ellentétes vélemény.

Ami megváltoztatta a hozzáállásomat, azok a Prometheusra adott, földbedöngölő vélemények voltak. Rájöttünk, hogy a rajongók egyenesen megsemmisültek. Többet akartak kapni az eredeti szörnyetegből, miközben megvoltam róla győződve, hogy már kivégeztük. Rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Általában nem a rajongóké az utolsó szó, de különös módon visszatükrözik a kétségeidet. Rajtuk keresztül ráeszmélhetsz arra, hogy tévedtél-e, vagy sem. Szerintem ez lényegi kérdés. Nem gondolkozol ésszerűen, ha nem veszed figyelembe a rajongói visszajelzéseket.

Egyrészről dicséretes az, hogy Scotték adnak a rajongók szavaira és megpróbálják kijavítani a korábbi hibákat, másrészről viszont egy olyan filmes, mint Scott nem elsősorban a rajongóknak kellene, hogy megfeleljen, hiszen mindig lesznek köztük elégedetlenkedők. Mindenesetre Scott kora ellenére is fiatalokat megszégyenítő munkatempót diktál, ugyanis elmondása szerint 14 hónapon belül már forognának is a kamerák a John Logan (Skyfall, Spectre, Londoni rémtörténetek, Alien: Covenant) jegyezte folytatáshoz - amely a Prometheus és a Covenant között játszódna - addig pedig elkészítené a The Cartel című gengsztermozit. Az Alien: Covenant első kritikái egyelőre mérsékelten bár, de pozitívak, a Fox pedig kiadott egy igen beteges, 360 fokban forgatható kis videót "In Utero" (Az anyaméhben) címmel, amelyben egy neomorf születését élhetjük át testközelből, az Alien szemszögéből. Az Alien: Covenant május 18-tól lesz látható a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.