Hirdetés

Sokkolóan feszült előzetesen az Apostle

|

Szekta ellen nincs orvosság?

Hirdetés

Gareth Evans csinos kis hírnévre tett szert a két Raid-mozival, nem is csoda, hogy a Netflix vérben és feszültségben bővelkedő új horrorja ezekkel reklámozza. Az előzetes alapján itt egyelőre nem brutális akcióparádéra kell számítanunk (habár pár képkocka erejéig azért a rendező múltja visszaköszön), hanem valóban egy feszült és dühítő horrormozira, amely ihletadójaként a rendező szerint a The Wicker Man szolgált, ami a horror rajongók körében (mármint nem a Nicolas Cage-es feldolgozás) igazi kultikus mozinak számít.

Hirdetés

Adva van 1905-ben egy fiatalember, Thomas Richardson (a mindig remek Dan Stevens), aki elutzik egy távoli szigetre, hogy visszahozza onnan egy szekta és annak vezetője, Malcolm próféta (az olykor zseniális, máskor ripacs Michael Sheen) által bekebelezett húgát. Azonban a titok, amit ott talál, az még annál is borzalmasabb, mint amire számított.

Evans a forgatókönyvet maga írta, vagyis talán reméykedhetünk benne, hogy a horrorral ugyanazt teszi, mint a kétRaid esetében a harcművészeti mozikka. Stevens pedig ezúttal sem egy teljesen százas figurát alakít, ami lassan már a szakterületének számít és az előzetes éppen annyira meggyőzően fest, mint ahogy az alkotók névsorából és a koncepcióból eddig kitűnt. Szerencsére a filmre sem kell már sokat várni, ugyanis a Netflixen október 12-én debütál Evans mozija. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.