Hirdetés

Az új trailer alapján az Átjáróház lehet az év legkülönlegesebb magyar filmje

|

Madarász Isti új filmje egy nem mindennapi utazásra invitál minket.

Hirdetés

Az Átjáróház egy különleges, sajátos hangvételű szerelmes filmnek tűnik, melyben fiú és lány egymásba szeretnek, majd a lány meghal, a fiú pedig új munkahelyén, a hullaházban találkozik vele: mint két világ között ragadt lélekkel. Az pedig csak természetes, hogy a szerelem megpróbál utat törni magának és legyőzni a lehetetlen akadályokat. 

A filmet rendező Madarász Istinek ez a második mozifilmje, az első még 2016-ban készült (ez volt a Hurok) és ott is egy hazai viszonylatban egészen szokatlan koncepciót fogott és bontott ki (időhurkos thriller). Ezúttal talán még nehezebb dolga van, mert az előzetes és a történet alapján egy jóval gazdagabb eszköztárral dolgozó filmnek nézünk elébe, ami ráadásul műfajilag is sokoldalúbbnak mutatja magát. 

Hirdetés

A film két főszereplőjét Bárnai Péter és Rujder Vivien formálja meg, de rajtuk kívül még olyan színészek teszik tiszteletüket, mint Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Danis Lídia, Mészáros Máté, Székely B. Miklós és Árpa Attila, de már az előzetesben feltűnik Galla Miklós is, a szemfülesek pedig Pamkutyáékat is kiszúrhatják. A forgatókönyvet egyébként az a Veres Attila jegyezte, aki már néhány novelláskötetet is írt, legutóbb A valóság helyreállítása címűt, mely igen jó kritikákat kapott. 

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a FocusFox gyártásában készült Muhi András és Ferenczy Gábor produceri felügyelete alatt. A látványért Horgas Péter, az operatőri munkáért Garai Gábor volt felelős, míg a zenei részlegért Pacsay Attilát lehet majd számonkérni. Valamint Miller Dávidot, aki majd a stáblista alatt felcsendülő dalt énekli. 

És hogy mikor kerül az Átjáróház a hazai mozikba? Nem kell olyan sokat aludni, december 8-án már ülhetünk is be rá. Ha minden jól megy, akkor egy igazi, fantasztikus elemekkel teleszőtt romantikus filmet nézhetünk, amire akár azok is bátran beülhetnek, akiket amúgy hidegen hagy ez a műfaj. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.