Hirdetés

Del Toro felügyelete alatt éled újjá Pinokkió, ízelítő is érkezett hozzá

|

Igaz, a szeretett fabábú még nem bukkan fel benne.

Hirdetés

Guillermo Del Toro rég várt Pinocchio-filmje lassan itt van a nyakunkon és ha nem vigyázunk, hamarosan már nézhetjük is a Netflix platformján. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy végre kiadtak egy alig egyperces kis teasert, amelyben nem más, mint a Ewan McGregor hangján megszólaló Tücsök készít fel bennünket, hogy megismerhetjük a fából készült gyerek életét. 

Hirdetés

Az 1883-as Carlo Collodi regény alapján készült Pinokkiót - döbbenetes módon - már 2008-ban bejelentette Guillermo Del Toro rendező, így tényleg nem hazudunk ha azt mondjuk: időtlen idők óta várjuk, hogy láthassuk. Eredetileg 2013-2014 környékén került volna a mozikba, de megakadt a produkciós folyamat és egyetlen stúdió sem vállalta, hogy beáll a projekt mögé anyagilag. Ez történt 2017-ben. Jelen pillanatban pedig úgy áll a helyzet, hogy a Netflix - ahogyan sok más rendező féltve őrzött ötletét/tervét - felkarolta és beállt mögé, így nekik köszönhetően már fixen láthatjuk az alkotást. 

A cselekmény az 1930-as évek Olaszországában játszódik, a fasizmus idején, ami már önmagában jelezheti, hogy dacára a stop motion technikának és a Disney-s elődnek, ezúttal picit sötétebb területekre is tévedhetünk. Guillermo Del Torón kívül Mark Gustafson vállalta magára a rendezést (és szintén Del Torón kívül Patrick McHale írta a szkriptet), a szinkronszerepekben pedig olyan nevekkel találkozhatunk, mint Gregory Mann, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, valamint Burn Gorman. 

És hogy mikor nézhetjük leghamarabb? Jelen állás szerint 2022 decemberében. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.