Hirdetés

Egy rajongó egy szinte már valódi holosakktáblával sokkolja az internetet

|

A Dejarik Creations művésznévre hallgató agytröszt videót is megosztott a tákolmányáról.

Hirdetés

Nehéz lenne felsorolni mindazt az újdonságot, amit annak idején a Csillagok háborúja behozott a mozikultúrába, de talán a Jediken és Darth Vaderen túl az igazán geek közösségekben a holosakknak, vagyis a dejariknak lehet a legnagyobb öröksége. A Chewbacca és a droidok által játszott játék azóta is izgatja a Star Wars-rajongók fantáziáját, melyet már nem kevesen próbáltak reprodukálni a valóságban.

Hirdetés

Most a Dejarik Creations művész- és cégnév alatt tevékenykedő Ian Martin egy fontos lépést tett az élethű megvalósítás érdekében, amiről egy videót is megosztott a napokban. Martin elkészítette a tábla eredeti mását, és 3D hologramos kivetítőkkel még az Egy új reményből ismert figurákat is viszontláthatjuk a tábla felszínén. Az illúzió csak akkor törik meg, amikor a holosakk felszínét vízszintből vizsgáljuk meg, ám felülről nézve ember legyen a talpán, aki átlát a szitán.

Sajnos ott még nem tartunk, hogy ezeket a hologramos figurákat mozgatni is lehessen, de amennyiben ez a kondíció is teljesülni fog egy jövőbeli verzióban, minden bizonnyal sok ezernyi rajongó fogja kipróbálni a játékot. Már el is képzeltük, ahogy a Kickstarteren meghirdetett projekt egyik csomagjához egy élethű wookie-t is megszerezhet a pénzt nem sajnáló rajongó. Csak hogy legyen igazi tétje is a játéknak.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.