Hirdetés

Előzetesen a Volt egyszer egy képregény című magyar dokumentumfilm

|

Avagy végre bepillanthatunk a magyar képregényipar kulisszái mögé.

Hirdetés

A Vertigo Média forgalmazásában igazi hiánypótló film készül, amely segítségével mind a laikusok, mind pedig a képregények világában otthonosan mozgók bővíthetik tudásukat a műfaj honi mibenlétét illetően. Gábor Bence filmjében olyan személyek fognak megszólalni, mint a Harza Tamás, Csepella Olivér, Tálosi András, Szebeni Péter, Kertész Sándor, valamint Tondora Judit és Várai Artúr. 

Hirdetés

A film tehát bepillantást enged a munkafolyamatokba, de szerencsére arra is ki fognak térni az illetékes személyek, hogy a múltban hogyan vélekedtek sokan a képregényekről és miért is volt olyan mostoha nálunk azoknak a sorsa. Mindenképpen érdekesnek, izgalmasnak és informatív alkotásnak tűnik és igazán örvendetes, hogy az alkotók kaptak erre a projektre pénzt. Nem csak a téma hálás mivolta miatt, de amiatt is, mert láthatóan, érezhetően tényleg van mit mesélniük ezeknek az embereknek - legyen szó akár hivatásukról, akár arról, hogy mennyire szívük csücskét jelentik ezek a rajzolt történetek.

A film premierje a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CINEDOCS dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz. Producerei Berta Balázs és Kárpáti György. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.