Hirdetés

Előzetest kapott az Alfred Hitchcock munkásságáról szóló dokumentumfilm

|

A My Name Is Alfred Hitchcock című filmet maga a címszereplő narrálja.

Hirdetés

Hollywood egyik leghíresebb rendezője, a thriller műfaj megreformálója, Alfred Hitchcock talán a filmipar legnagyobb hatású alkotója volt a fesztültség- és atmoszférateremtés területén. Az ő karrierjéről és munkásságának fontosságáról készült dokumentumfilm My Name is Alfred Hitchcock címmel, amelynek érdekessége, hogy az ikonikus rendező hangját hallhatjuk a narrációban, és a film koncepciója is az, hogy maga Hitchcock mesél saját filmjeiről.

Természetesen arról van szó, hogy imitálni próbálják a rendező hangját, aminek kellemes, vagy idegesítő mivolta a film alatt majd minden bizonnyal elválik.

Hirdetés

A rendezői székben Mark Cousins ül, akinek eddigi filmjei között már akadnak olyan darabok, amik a filmes világ ikonikus alakjaival foglalkoztak: 2018-ban The Eyes of Orson Welles filmjében Orson Welles színészi és rendezői munkásságát, míg a 2021-es The Storms of Jeremy Thomas doksijában Jeremy Thomas produceri pályafutását vette nagyító alá.

A My Name is Alfred Hitchcock dokumentumfilmet még 2022-ben mutatták be a Telluride Filmfesztiálon. Angliában most júliusban fog debütálni a mozikban, viszont nemzetközi, avagy hazai megjelenésről egyelőre nincsenek információk.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.