Hirdetés

Itt az első előzetes Mads Mikkelsen jeges pokláról

|

Végre egy kisebb ízelítőt kaptunk az utóbbi idők legkatartikusabb túlélőfilmjéről, az Arcticről.

Hirdetés

Tavaly a független filmesek egyik utolsó mentsvárának, a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjába bekerült egy felettébb érdekes, és azóta nagy visszhangot kapó mozi, az Arctic. Joe Penna rendezői debütálásában Mads Mikkelsen egy igazi one-man showt csinál az utóbbi évek legerősebb és legrealisztikusabb túlélőfilmjéből. Sokan karrierjének csúcsának mondják a repülőgép balesetet szenvedő férfi történetét, aki egy ágynak esett, feltehetőleg rokkant nőt próbál életben tartani − több-kevesebb sikerrel. A Maria Thelma Smáradóttir által alakított szerencsétlen nőnek rohamosan csökken az esélye az életben maradásra, ezért Mikkelsennek döntenie kell: vagy segíti, hogy fájdalommentesen haljon meg, vagy maga után szánon húzva nekiindul a fehér pokolnak, hogy valahonnan segítséget szerezzen. A férfi az utóbbit választja.

Hirdetés

A filmet a tavalyi bemutatója óta az egekig dicsérték. Csaknem minden egyes kritikában, vagy véleményben helyt kapott az a kifejezés, hogy az Arctic a leginkább élethűen ábrázolt túlélőfilm, ami a realisztikusságával, a kiszámíthatatlanságával és a tökéletesen adagolt feszültségével a székbe szegezi a nézőjét. Ehhez még hozzákapcsolódik a melankolikus, hangulatteremtő zene Joe Trapansese-től, valamint a klausztrofób, kis- és nagytotálokkal ügyesen játszó operatőri munka is.

És a sorozatos képek után végre egy kisebb előzetest is kaptunk, ami igencsak meggyőzőre sikerült. Nem árul el sok mindent, de azzal a kevéssel is eléri a célját: e film után biztosan nem fogunk vigyorogva kijönni a moziteremből (már ha kishazánkban be fogják mutatni egyáltalán). Kinézetre és tartalmilag pedig egy (az átlagnál jobban sikerült) Liam Neeson-filmmel mutat hasonlóságot, a 2011-ben megjelent Fehér pokollal. Reméljük, ugyanolyan minőségbeli szintet fog megugrani, bár az előzetes beszámolók alapján az is lehet, hogy még magasabbra teszi majd azt a bizonyos lécet.

Ti várjátok már a filmet? Meggyőzött az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.