Hirdetés

Furcsa, ugyanakkor megkapó előzetes érkezett Charlie Kaufman új filmjéhez

|

A John Malkovich-menet vagy éppen az Egy makulátlan elme örök ragyogása szerzője ismét elvarázsol minket a zsenialitásával.

Hirdetés

Charlie Kaufman neve keveseknek mondhat valamit, de nekik hatalmasat. Bárki, aki arra adja a fejét, hogy a modern filmtörténet leginnovatívabb, legmegkapóbb alkotásait keresi fel, majdnem minden második példánál Kaufman nevével találkozhat. A Kis-nagy világ, az Adaptáció, A John Malkovich-menet, az Anomalisa, de akár az Egy makulátlan elme örök ragyogását és az Egy veszedelmes elme vallomásait is lehetne említeni - mind-mind azt tükrözik, hogy a szerzőjük nagyon ért az innovatív, lassan az emberi gondolkodást meghaladó történetmeséléshez. Legújabb alkotása, az A befejezésen gondolkozom is ebbe a sorba áll be, aminek már első előzetese is borzasztóan kétségbeejtő, de nagyon megkapó is egyben.

Hirdetés

A Netflix kínálatában szeptemberben elérhető film egy szimpla, hétköznapi történettel indít: a kapcsolatuk bizonytalansága ellenére Jake (Jesse Plemons) elviszi barátnőjét (Jessie Buckley) a szüleihez egy régimódi ebéd elköltésére. A nő viszont folyamatosan különféle impulzusokat kap arról, hogy ne menjen oda, forduljon vissza és rohanjon, de végül csak megérkeznek a szülők házához. A gondok pedig elkezdődnek: a hisztériásan nevető anyuka (Toni Collette) és a normálatlan apuka (David Thewlis) után még a kutyájuk sem akarja abbahagyni a rázkódást. A nő pedig egyre inkább azt érzi, hogy kezd megborulni az elméje.

Már az előzetese alapján színtiszta Charlie Kaufman-filmnek tűnik mindez, és bízunk benne, ezt is kapjuk majd a pénzünkért. Kaufman írta és rendezte az alkotást Ian Reid elismert regénye, az A befejezésen gondolkozom alapján, a bemutató dátumára szeptember 4-én kerül sor. Titeket meggyőzött ez a furcsa előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.