Hirdetés

Gerard Butler és Mike Colter utasokat mentenek a Plane első előzetesében

|

Butler újra felveszi a kesztyűt a rosszfiúk ellen.

Hirdetés

Ha meglátjuk Gerard Butler nevét, akkor nagyjából be tudjuk lőni, hogy mire számíthatunk. Néhány egysorosra, dühödt pillantásokra és faltól-falig akcióra. Gondoljunk akár a Támadás a Fehér Ház ellen című filmre és annak folytatásaira, a Gamerre, a Törvénytisztelő polgárra, vagy éppen a 300-ra: Butler nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol a nyolcvanas-kilencvenes évek akcióhősei elejtették még annak idején. Soron következő, Plane című filmje is illeszkedik ebbe a sorba, ha hihetünk az előzetesnek. 

Hirdetés

A történet egyszerű: adott egy repülőgép-pilóta, Brodie Torrance (Gerard Butler), aki egy vihar miatt arra kényszerül, hogy gépével kényszerleszállást hajtson végre. Bármelyik másik filmben a történet itt véget érne és az lenne a központi kérdés, hogy sikerül-e ezt a manővert végrehajtania, de nem itt. A leszállás ugyanis pont egy háború sújtotta szigeten történik, így az igazi küzdelem csak most kezdődik. Szerencsére azonban Brodie-nak akad társa is az utasok között, akire számíthat erőben és kurázsiban: egy férfi, Louis Gaspare (annak a Mike Colternek az alakításában, akit a Luke Cage sorozat címszerepében láthattunk), akit gyilkossággal vádoltak meg és történetesen épp az FBI szállítaná őt A-ból B-be. 

A film rendezését az vállalta magára, akinek a John Carpenter-féle A 13-as rendőrörs ostromának remake-jét is köszönhettük, azaz Jean-Francois Richet, a forgatókönyvet pedig Charles Cumming és J. P. Davis jegyezte. Előbbinek ez lesz az első kreditje, utóbbi olyan filmeket írt, mint A bérkatona, A szomszéd, illetve A boxedző. A szereplők között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Remi Adeleke (Transformers: Az utolsó lovag), Haleigh Hekking (Action Royale), Lilly Krug (Amíg csak lélegzel), valamint Daniella Pineda (Jurassic World: Világuralom), valamint Oliver Trevena (While We Sleep). 

A filmet 2023. január 27-én mutatják be a mozik a Lionsgate égisze alatt. Egyelőre még csak amerikai bemutatóról van szó. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.