Hirdetés

Hangulatos előzetes készít fel a Toldi film premierjére

|

Arany János klasszikusa a mozikban is megelevenedik.

Hirdetés

Arany János művét, a Toldit vélhetően senkinek nem kell bemutatni, hiszen irodalomórákon úgyis kellőképpen a fejekbe vernek róla mindent, amit lehet tudni. Filmként vagy sorozatként azonban még túl sok lehetőségünk nem volt látni, ezt a hiányt kívánja pótolni most ez az egész estés, nagyvászonra szabott rajzfilmes adaptációja a kultikus műnek. Illetve nem csak annak. 

Hirdetés

A filmről érdemes tudni, hogy Jankovics Marcell utolsó rendezése egyben és az alkotók (pontosabban: a Kecsekemétfilm) három éven keresztül dolgoztak azon, hogy ebben a formában a közönség elé kerüljön az alkotás. Íme a legújabb kedvcsináló:

Az, hogy ennyire ismerősnek tűnik az animáció, azért lehet, mert egy ízben a nézők már találkozhattak ezzel a koncepcióval tévésorozat formájában. A tavaly a Duna TV által sugárzott sorozatot kibővítették az alkotók, összeillesztették az elválasztott epizódokat és a zenét is újravágták azért, hogy egy komplett, teljes értékű mozifilm váljék belőle. Jankovics Marcell mellett a filmet Csákovics Lajos is felügyelte rendezőként, a narrátor szerepében Széles Tamást hallhatjuk, magát a látványt pedig Maticska Zsoltnak köszönhetjük.

A filmet október 20-án láthatjuk a mozikban a Mozinet forgalmazásában.  

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.