Hirdetés

Hangulatos előzetest kapott a Rémálom az Elm utcában sztárjáról szóló film

|

A Hollywood Dreams & Nightmares: The Robert Englund Story minden idők egyik legikonikusabb horrorkarakterét megformáló színészről, Robert Englundról mesél.

Hirdetés

Mikor 1984-ben először bukkant fel pengékben végződő ujjakkal, rémálomba illő kinézettel és vérfagyasztó tekintettel, Freddy Krueger azonnal bebocsátást nyert a horrorikonok közé, megformálója, Robert Englund pedig olyan szörnyfilmes legendákhoz csatlakozott, mint Boris Karloff és Christopher Lee. Az évtizedek során számos filmmel bővült a Rémálom az Elm utcában franchise, a karaktert még Jason Vorhees-zel is összeeresztették, aztán a 2010-es remake-ben már nem Englund bújt Freddy bőrébe, hanem Jackie Earle Haley.

A Rémálom az Elm utcában szériáról és ezzel együtt Englund munkásságáról már több dokumentumfilm is készült korábban, viszont a legújabb, a Hollywood Dreams & Nightmares: The Robert Englund Story a rajongók támogatásával jött létre: az Indiegogón keresztül kapott finanszírozást a Chris Griffiths (RoboDoc: The Creation of Robocop, Pennywise: The Story of IT) és Gary Smart (What an Institution: The Story of Police Academy doc) által rendezett projekt. 

Hirdetés

A dokumentumfilm végigkíséri Englund karrierjét a korai filmjeitől (mint a Buster and Billie és a Maradj éhen!) kezdve a Freddy Krueger szerepében elért nagy áttörésén keresztül az 1988-as 976 - A Sátán hívószáma című horrorfilmmel való rendezői debütálásán át a legutóbbi munkájáig bezárólag (Stranger Things, valaki?). A két év alatt forgatott film bemutatja a színész-rendező életét és karrierjét, és megszólaltatja olyan kollégáit, mint például Eli Roth és Tony Todd. 

A Hollywood Dreams & Nightmares: The Robert Englund Story a Screamboxon keresztül fog debütálni június 6-án, de még nem biztos, hogy elérhető lesz-e itthonról. Ti megnéznétek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.