Hirdetés

Idegborzoló új trailert kapott A martfűi rém

|

A martfűi rém legújabb előzetesével nagyban hajaz az amerikai elődökre.

Hirdetés

Sopsits Árpád A martfűi rém című, megtörtént eseményeket feldolgozó pszicho-thrillerének sorsát ezidáig is érdeklődve kémleltük, de óvatos lelkendezésünk leginkább most csapott át igazán lelkes hajrázásba. A friss és ropogós második trailer sokkalta feszesebbre sikerült, mint az első (bár azt nézve se nagyon panaszkodtunk), többet ad nem csak a sztoriból, de a hangvételből, a színészi játékokból és az atmoszférából is. 

Hirdetés

Hidegrázósnak, sokkolónak és rettentő izgalmasnak mutatja magát a film ebből a szűk két percből, amelyet most ezen a ponton kicsit hajlamosak vagyunk készpénznek venni. Nem azért, mintha nem lenne meg az esély arra, hogy elbukjon és a végeredmény férc legyen, de oly ritkán kapunk értő kezek által összetákolt magyar filmelőzetest és oly ritkán látunk bennük ilyen feszült és brutális képsorokat, hogy nagyon meglepődnénk, ha félremenne a végeredmény. A trailert nézve eszembe jutottak azok az él- és másodvonalbeli amerikai sorozatgyilkos-filmek (Fincher Hetedik-je vagy a Zodiákusa), amelyeknek - legyenek akár betonszolid mestermunkák, akár B-kategóriás kis sokkolványok - általában megvan az a tulajdonságuk, hogy az embert bevonzzák magukba és legalább két órára egy olyan fojtogató és nyomasztó környezetbe dobják be a nézőt, amelynek kilátástalanságából egészen felszabadító érzés végül kilépni a napfényre. Sopsits filmje se lesz híján kilátástalanságnak és nyomasztásnak, a történet végkimenetele (igaz történet lévén) pedig lehet bármennyire közkincs, van egy érzésem, hogy jót fogunk izgulni és szorongani a moziban. 

Aki nem tudja miről is van szó pontosan, annak álljék itt a film hivatalos szinopszisa:

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.
A valós eseményeken alapuló izgalmas pszicho-thriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.

A november 10-én bemutatásra kerülő film szereplői között Balsai Mónit, Hajduk Károlyt, Trill Zsoltot és Anger Zsoltot is láthatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.