Hirdetés

Itt a Marilyn Monroe életéről szóló, korhatáros Blonde első kedvcsinálója

|

Andrew Dominik műve kendőzetlen őszinteséggel beszél majd a sztár felemelkedéséről és bukásáról, de nem célja a valóság száz százalékos bemutatása.

Hirdetés

Megérkezett a Netflixen szeptember 23-án debütáló, Marilyn Monroe előtt tisztelgő Blonde első előzetese. Mint az ismert, Andrew Dominik (Ölni kíméletesen, Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, Chopper - A kegyetlen) sokakat meglepve nem ment bele abba, hogy tompítsa Joyce Carol Oates ihletforrásként szolgáló regényének kendőzetlen stílusát. Így fáradozásai gyümölcse a létező legmagasabb, NC-17-es korhatár-besorolást kapta az amerikai MPA-tól. Ez értelemszerűen okozott némi feszültséggel a direktor és a műsorszolgáltató viszonyában, ám mára a jelek szerint szent a béke.

Hirdetés

Lényeges, hogy az alkotás deklaráltan nem törekszik a száz százalékos hitelességre. Hovatovább, egyik fő célja, hogy a Norma Jeane-ből Marilynné váló idolhoz hasonlóan elmossa a határokat valóság és fikció között. Ez abszolút illik Dominik sajátos krédójához. A Chopper is hasonló elvek alapján készült: úgy állított emléket az ausztrál alvilág egyik legérdekesebb figurájának, hogy egyszerre szólt a hús-vér Mark Brandon Readről, és a legendákkal övezett gazfickóról.

A produkció sztárja, Ana de Armas (Blade Runner 2049) egy frissen adott nyilatkozata alapján igen lelkes. Mint azt megfogalmazta:

Andrew ambíciói a kezdetektől fogva egyértelműek - A saját változatát akarja bemutatni Marilyn Monroe életének. Azt akarja, hogy a világ megtapasztalja, milyen érzés volt egyszerre Marilynnek és Norma Jeane-nek is lenni. Szerintem ez a történet legmerészebb magyarázkodás-mentesebb, és legfeministább megközelítése, amit valaha is láttam. Majdnem egy éven át minden egyes nap hosszú órákon át dolgoztunk ezen a filmen. Elolvastam Joyce regényét, tanulmányoztam több száz fényképet, videót, hangfelvételt, filmet - mindent, ami a kezembe került. Minden jelenetet egy létező fénykép ihletett. A fotók minden részletét akkurátusan átnéztük, és megvitattuk, mi történik rajta. Az első kérdés mindig az volt: "Mit érzett itt Norma Jeane?". A történetének emberi oldalát akartuk elmesélni. A hírnév az, ami Marilynt a világ legkönnyebben felismerhető emberévé tette, de éppen ez tüntette el Normát.

A színésznő mellett Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel és Evan Williams is feltűnik a műben.

Nektek hogy tetszik az előzetes?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.