Hirdetés

Jupiter holdja - Mundruczó Kornél új filmje trailert kapott!

|

A Fehér isten után nem győzzük várni a rendező legújabb alkotását.

Hirdetés

Mundruczó Kornél még pályája elején zömében olyan filmeket készített, amivel jóformán csak elidegeníteni tudta a szélesebb nézőközönséget. A Fehér istennel egy állat-horrornak álcázott rasszizmusellenes filmet tett le az asztalra, a Jupiter holdja aktualitásainak pedig egy természetfeletti thriller fogja adni a környezetet.

Hirdetés

Aryan egy fiatal fiú, aki menekül valami elől. Amikor épp átszökne a határon, meglövik. Ennek, vagy talán valami másnak a hatására lebegni kezd, amiben egy orvos hatalmas üzletet lát és annak fejében, hogy kvázi kihasználja őt, kimenekíti és útlevelet ajánl fel neki. Az alant látható első előzetes - hogy úgy mondjam - több, mint megnyerő. Egyrészt, meglepően látványosnak tűnik és a cselekményt illetően rendkívül mozgalmasnak, eseménydúsnak. Másrészt pedig nem sokszor (várjunk, elkezdem számolni...oké, egy alkalom sem rémlik) láthatunk magyar filmen repülő embert. Hogy a végeredmény mennyire lesz a Fehér istenhez hasonlóan nagy siker (szakmai és közönség egyaránt) és mennyire hozza majd be a klasszikus műfaji elemeket (elvileg inkább keverni fogja őket), az június 8-án kiderül. Illetve azok számára, akik épp ott ülnek Cannes-ban a film első vetítésén, hamarább derül ki mindez.

A Jupiter holdja olyan témákat fog boncolgatni, mint a hit, a csodák, a menekültkérdés (a rendező azonban nem konkrétan a jelenlegi állapotra szeretett volna reflektálni), istenkeresés. Lesz mit elemezni, annyi biztos. A főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jéger Zsombor, Cserhalmi György, Balsai Móni és Merab Ninidze. A forgatókönyv Wéber Kata keze munkáját, a képi világ pedig a Fehér isten után ismét Rév Marcell tehetségét dicséri. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.