Hirdetés

Jutalomjáték - előzetesen Brian Cox friss premierje

|

Igazi ínyenc és hazai ízeket sem mellőző, szívmelengető produkció érkezik hozzánk a hűvös októberben.

Hirdetés

Brian Cox-ot talán névről kevésbé ismerjük, de arcát számtalan hollywoodi és angol filmben, valamint sorozatban. A neves Emmy-díjas és Golden Globe-jelölt skót színészt elsősorban negatív szerepeiről ismerhetjük, először őt láthattuk Hannibal Lecter szerepében Michael Mann Az embervadászában, ő kívánta kiirtani a mutánsokat az X-Men 2-ben, hadat üzent Trójának, A Bourne-rejtélyben és A Bourne-csapdában keverte a szálakat, és még számtalan emlékezetes alakítása volt fél évszázados pályája alatt. Most pedig egy magyar vonatkozású vígdrámában alakíthat nagyot, abszolút főszerepben.

Hirdetés

A Cox alakította Sir Michael Gifford igazi színészlegenda és emellett egy kiállhatatlan, házsártos alak. Sorra marja el maga mellől a gondozóit, mígnem ki köt mellette a fiatal magyar színésznő, Dorottya, akinek feltett szándéka, hogy tanuljon a neves színésztől, de közben igazi barátság szövődik kettejük között. Ezt viszont Sir Gifford lánya nem nézi jó szemmel.

A magyar-angol koprodukciót Edelényi János (Prima primavéra) rendezte, és az operatőri (Máthé Tibor), vagy a zeneszerzői (Pacsay Attila) posztokon is magyarok foglalnak helyet. A női főszerepet is a magyar-osztrák származású Coco König tölti be, akit legközelebb az Assassin's Creedben láthatunk viszont, továbbá a filmben feltűnik egy kisebb szerepben az önmagát alakító, most 89 éves (!!!) Sir Roger Moore is. Coxot alakításáért BAFTA-díjra jelölték, a film premierje alkalmából pedig a színészlegenda hazánkba is ellátogat. A Jutalomjátékot október 27.-étől láthatjuk a hazai mozikban feliratosan és szinkronosan egyaránt, utóbbinak pedig az érdekessége, hogy Coxot nem kisebb színész szólaltatja meg, mint Haumann Péter.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.