Hirdetés

Kalózos vígjátékkal kecsegtet az Our Flag Means Death

|

Taika Waititi Feketeszakállként mond ellent a poénkodásnak.

Hirdetés

15 éve a kalózos tematika még legalább annyira felkapott és trendi volt, mint manapság a képregényadaptációk, köszönhetően a Karib-tenger kalózai franchise-nak. Aztán ahogy partra siklott Jack Sparrow karrierje, úgy áldozott le a tematikának is hosszú évekre. Ami nem feltétlenül baj, hiszen ilyenkor mindig megadatik az esélye egy műfajnak vagy témának, hogy megújulva térjen vissza.

Hirdetés

Az HBO Maxre valamikor márciusban érkező Our Flag Means Death pedig nagyon úgy tűnik, hogy ezt hivatott elérni: egy régi témát merőben új köntösben prezentálni. A sorozat a valóságból merített ihletett: Stede Bonnet egy 18. századi arisztokrata életet hagyott hátra, hogy megvalósítsa régi álmát, hogy kalóz legyen. Ugyanakkor mindezt sajátos módon, arisztokrata örökségének nem ellentmondva, elegánsan, kedvesen akarja elérni.

Bonnet karakterét Rhys Darby fogja megformálni, de mellette feltűnik Leslie Jones, Fred Armisen, Nathan Foad, valamint a Trónok harca Hodorja, Kristian Nairn is. Persze az igazi nagyágyú Taika Waititi, aki a legendás kalózkapitány, Feketeszakáll bőrébe fog bújni - és egyáltalán nem támogatja azt a habitust, amit Bonnet kívánna meghonosítani a térségben. Waititi ezen felül executive producerként is felügyeli a szériát, aminek showrunnere David Jenkins lesz.

Jenkins előzetesen annyit mondott az Our Flag Means Deathről, hogy az egy különös környezetben játszódó munkahelyi show lesz, és inkább ilyen szemlélettel üljünk majd le a sorozat elé, ne egy klasszikus kalózos tévéműsort várjunk tőle. Akár így, akár úgy, minket meggyőzött az előzetes. És Titeket?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.