Hirdetés

Az apák túlélik a háborút - Last Flag Flying előzetes

|

Rendhagyó road movie Richard Linklatertől.

Hirdetés

Ha van rendhagyó szerzői filmes a független filmek piacán, az továbbra is Richard Linlater. A Mielőtt-trilógia, vagy a 12 évig forgatott Sráckor rendezője kétségtelenül remekül ráérez az emberi lélek, a köztünk lévő bonyolult érzelmi kapcsolatok rezdüléseire, és azok közérthető, mégis minél szeretet teljesebb ábrázolására. A Last Flag Flying pedig ennek egy újabb ékes bizonyítéka.

Hirdetés

A film Darryl Poniscan regénye nyomán készült - amiből a forgatókönyvet maga a szerző írta Linklaterrel karöltve - a felütése pedig kifejezetten erős. A cselekmény 2003-ban játszódik, amikor is három korábbi vietnami veteránt - akiket nem kisebb nevek alakítanak, mint Bryan Cranston, Steve Carrell és Laurence Fishburne - szerencsétlen körülmények hoznak össze ismét. A Carell alakította Larry fiát megölik az iraki háborúban, ám ahelyett, hogy eltemetné a katonai hősök számára fenntartott Arlingtoni Nemzeti Temetőben Washingtonban, úgy dönt inkább New Hampshire-ben akarja örök nyugalomra helyezni, ehhez viszont szüksége van a három egykori bajtárs segítségére is.

Az előzetes alapján Linklater eme mozijában is megtalálható mindaz az érzékenység, humanizmus, ami a többi munkájában is, a főszereplő trió pedig már önmagában ígéretes. Különösen Carell, aki az elmúlt években rendre díj közeli alakításokat prezentált a vígjátékok mellett, így remélhetőleg most sem lesz másképp. A Last Flag Flying szeptember 28.-án mutatkozik be a New Yorki Filmfesztiválon, az amerikai premierje pedig november 3.-án esedékes.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.