Hirdetés

Látványos sci-fi világot vonultat fel a cseh Restore Point előzetese

|

Milyen lenne egy olyan világban élni, ahol ha meghalsz, visszatöltheted egy korábbi elmentésed?

Hirdetés

A következő hónapban debütál a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon a cseh sci-fi film, a Restore Point (Bod obnovy), amelynek alapötlete a videojátékokból ismert mentési állásokra hajaz, ahol a játékos a halál után szimplán visszatölt egy régebbi mentést.

A Restore Point 2041-be kalauzolja a nézőt, ahol minden állampolgárnak joga van egy teljes életet leélni. Ez annyit tesz, hogy ha nem természetes halálban, hanem például autóbalesetben hal meg valaki, a személyiségét egy digitálisan tárolt biztonsági mentésből újra alkotják és ott folytathatja életét, ahol az megszakadt.

Hirdetés

A cselekmény Em ügynök nyomozása köré épül: meggyilkolnak egy párt, de csak egyiküket tudják visszahozni az előbb említett procedúrával. Miközben a szálak a politikai elithez vezetnek, olyan egzisztenciális kérdések is felvetődnek, hogy jogunk van-e egyáltalán második lehetőségre? Mit tesz az emberrel az ilyen szintű technológiai fejlődés?

A Restore Point a filmfesztivál után szeptemberben kerül a cseh mozikba, a nemzetközi forgalmazásért pedig az XYZ Films felel, de egyelőre nem tudni, hogy nálunk bemutatják-e. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.