Hirdetés

Már belenézhetünk a VR technológiával készült animációs filmbe

|

A Namoo az élet értelméről szól, idén mutatkozott be a Sundance-en.

Hirdetés

A 2021-es Sundance Filmfesztiválon debütált a Namoo (magyarul: Fa) című VR (virtuális valóság)-animációs film, ám egyelőre a szélesebb nézőközönség csak egy rövid előzetes erejéig kóstolhat bele. A film rendezője, a koreai Erick Oh (How to Eat Your Apple, Heart) a Baobab Studiossal közreműködve hozta tető alá a projektet, melynek fő témája az élet virágzása és annak elmúlása.

Hirdetés

A rendező Varietynek tett nyilatkozata szerint a nagyapja halála komoly inspiráció volt a számára, ugyanis a Namoo is az élet értelmét keresi egy művész szemszögéből. A váratlan haláleset rendkívül megviselte a családot, de ekkor még Oh sem gondolta volna, hogy ez a trauma ihleti majd meg valamelyik filmjét.

A VR technológia napjainkra egyre elterjedtebb, azonban még mindig nem érte el azt az áttörést, hogy a szórakoztatóipar által diktált mindennapok részévé váljon. A Namoo viszont új irányt vett fel, a koreai rendező pedig azzal indokolta a választását, hogy ezzel a megvalósítással az érzelmek és a történések sokkal részletesebbek és átélhetőbbek lesznek. Ezek valódi megtapasztalásán segít az is, hogy a filmben megjelenő időjárás - legyen az eső, vagy éppen napsütés - a karakter érzelmi állapotát fogja majd tükrözni. Kemény munka gyümölcse tehát a Namoo, melynek a technikai oldalát Eusong Lee vezényelte le. Pontos premierdátumról még nincs hír, de reméljük, mihamarabb mi is átélhetjük ezt a várhatóan nagyon különleges élményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.