Hirdetés

Megvan a Magyarázat mindenre - Reisz Gábor új filmjének előzetese megérkezett

|

A rendező harmadik nagyjátékfilmjével fog jelentkezni.

Hirdetés

Reisz Gábor 2014-es debütáló nagyjátékfilmjével, a VAN valami furcsa és magyarázhatatlan cíművel felírta magát a figyelemre érdemes filmrendezők táblájára - rákövetkező alkotásával, a Rossz versekkel pedig ezt csak megerősítette. Következő filmje, a Magyarázat mindenre nagyon úgy tűnik, hogy nem fogja rombolni ezt a felépített renomét - legalábbis a Velencei Filmfesztiválon tartandó világpremier ténye semmiképpen nem erre enged következtetni. 

Hirdetés

A film története ismét a fiatalabb generációt helyezi középpontba, ezúttal azonban úgy tűnik, hogy az útkeresés, az ifjonti szerelmek mellett picit egy nagyobb, szélesebb perspektívát is kíván érvényesíteni. A főszereplő egy 18 éves fiú, Ábel, akinek történelem érettségijéből országos botrány keletkezik. Ábelről közben kiderül, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába, aki viszont a nős történelemtanárba, Jakabba szerelmes. Jakabnak pedig korábban volt egy konfliktusa Ábel édesapjával, aki erősen konzervatív nézeteket vall. Reisz Gábor az ő kapcsolatrendszerükön keresztül egy két részre szakadt társadalomról kíván mesélni, ami igencsak aktuálisnak tetszhet a mai társadalmi viszonyokat elnézve. Na de beszéljen a továbbiakban az előzetes maga: 

A film szereplői között láthatjuk Adonyi-Walsh Gáspárt, Znamenák Istvánt, Rusznák Andrást, Hatházi Rebekát, Sodró Elizát, Kizlinger Lillát és Urbanovits Krisztinát. A film rendezését és forgatókönyvének írását egyaránt Reisz Gábor vállalta magára, társforgatókönyvírója pedig Schulze Éva volt. A produceri feladatokat Berkes Júlia intézte, a képi világért Becsey Kristóf operatőr a felelős, míg a vágást Reisz Gábor és Gorácz Vanda abszolválta. 

További fontos információ, hogy a film világpremierjére a szeptember elején megrendezésre kerülő Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor, azon belül is az Orrizonti (Horizontok) nevű szekción belül, amely azokat a filmeket gyűjti össze, amelyek kiállásukban, esztétikájukban a legújabb trendeket képviselik. 

A hazai premier október 5-én lesz a Cirko Film forgalmazásában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.