Hirdetés

Nicolas Cage bölényekre vadászik a Butcher's Crossing előzetesében

|

Mégpedig kopaszon.

Hirdetés

A Butcher's Crossing talán ismerős lehet azoknak, akik otthonosan mozognak a könyvek világában. Egy 1960-ban kiadott regényről beszélünk, amelyet John Williams írt. No, nem az a John Williams, akinek a zenéje sokunkra olyan nagy hatással volt, hanem egy azonos néven alkotó író, akinek a nevéhez mindösszesen három regényt köthetünk.

A Stonert (erről a regényről bizton állíthatom, hogy a világirodalom egyik csúcsteljesítménye), az Augustust, valamint a Butcher's Crossingot. Utóbbi lényegében egy western, talán ezért is esett erre a filmkészítők választása, mint adaptálandó regény. 

Hirdetés

A történet egy fiatal fiút állít középpontba, aki elhatározza, lesz annyira bátor, vakmerő, hogy megindul a vadonba bölényekre vadászni. Ebben pedig segítségére lesz egy Miller nevű vadász, akit nem más alakít, mint Nicolas Cage. Cage a szerep kedvéért kopaszra borotválta a fejét, ezzel pedig egyszerre kívánja megidézni mind Michael Jordan-t, mind pedig Marlon Brandót (őt nyilvánvalóan az Apokalipszis most című filmből). A Jordannel való hasonlaton okkal meresztheti mindenki a szemöldökét, de hozzá kell tenni, ez a párhuzam nem Cage-től jön, hanem magától a rendezőtől, Gabe Polsky-tól. (És köze van ahhoz, hogy egy olyan karakterről van szó, aki mindenáron nyerni akar.) Na de elég a szövegből, nézzük a trailert:

A filmet a tavalyi év folyamán egyébként már bemutatták a Torontói Filmfesztiválon és bár nem tűnik rossznak, sőt, kifejezetten rágyúrnak egyfajta megkapóan hipnotikus hangvétel prezentálására a trailer vágásával, azért érdekes, hogy nagy visszhangot nem kapott azóta. Mindenesetre mindez alapján ígéretesnek tűnik, klassz és vadregényes, minden romantizálástól mentes kalandnak, amiben lehet, hogy a prímet Cage tarkopasz feje fogja vinni. A filmet Gabe Polsky rendezte (Vörös hardsereg), a forgatókönyvet pedig Williams regénye alapján másodmagával, Liam Satre-Meloy-jal közösen írta.

A szereplők között Nicolas Cage-en kívül láthatjuk még Fred Hechinger-t (Halványkék szemek), Rachel Keller-t (Az ember, akit Ottónak hívnak), Xander Berkeley-t (Barb Wire) és Paul Racit (Perry Mason). A filmet október 20-án kerül az amerikai mozikba, de egyelőre nem tudni, hogy hozzánk mikor jut el. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.