Hirdetés

Őrült előzetest kapott Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch

|

Anderson stílusa még mindig az egyik legjobb dolog, ami történhetett a filmművészettel.

Hirdetés

Vannak olyan megkerülhetetlen filmes alkotók, akiknek még a legrosszabbnak titulált munkáit is külön öröm nézni, hiszen élvezettel merülünk el annak képi vagy szöveges világában. Wes Anderson az egyike ezen alkotóknak; neki csaknem mindig sikerül az a bravúr, hogy adott filmje pontosan azon a leheletnyi mezsgyén mozogjon, ami elválasztja a magas és a popkulturális filmeket. Akár a Holdfény királyságról, akár A fantasztikus Róka úrról, akár olyan munkáiról, mint A Grand Budapest Hotel, A kutyák szigete vagy éppen a Tenenbaum, a háziátok beszélünk, mindig érezni azt a pici, de kiemelkedő zseniséget, ami naggyá teszi ezen felsoroltakat. Igaz, még csak a hivatalos előzetest kaptuk meg, de nagy rá az esély, hogy következő filmje, a The French Dispatch is ezek közé tartozik majd.

Hirdetés

A The French Dispatch sztorija abszolúte andersoni (egy Franciaországban lévő amerikai újság történetét ismerhetjük meg, de nem "csak" az újságírók mindennapjaiba tekinthetünk be ezáltal, hanem olyan mozzanatokba is, mint festészet vagy éppen emberrablás), és ez nem merül ki pusztán a karaktereknél, avagy a struktúrában. Ugyanúgy viszontláthatjuk az elengedhetetlen szimmetriát, a babaház effektust vagy a hirtelen előtörő, de humoros erőszakot is. Arról pedig még nem is beszéltünk (hiszen Andersonnál ez már alap), hogy olyan színészgárda szerződött le, ami után tátva marad a szánk - Saoirse Ronan, Timothée Chamalet, Elisabeth Moss, Léa Seydoux, Bill Murray, Edward Norton, Willem Dafoe, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Liev Schreiber, Owen Wilson, Adrian Brody, valamint a Raszputyinra emlékeztető Benicio Del Toro.

 

A The French Dispatch július 24-én debütál Amerikában, hivatalos hazai bemutatóról még nem esett szó. Ti várjátok már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.