Hirdetés

A Rendes fickók új előzetese olyan, mintha a 70-es években készült volna

|

Shane Black legújabb filmje, a Rendes fickók az Egyesült államok popkultúrájának egyik legmeghatározóbb korszakát, a 70-es éveket idézi újra.

Hirdetés

Az eddigi előzetesek és tv spotok alapján nem csak a történeti eszközként és a humorforrásként, hanem ténylegesen a film szerves részét képezve jelenik majd meg a korszak, azaz egy remek nosztalgia utazásban lehet részünk. Egyszerűen sugárzik a filmből a 70-es évek hangulata, Ryan Gosling arcszőrzete, a felcsendülő zenék és a ruhák, mind a környezet ezt érzékelteti számunkra. De az előzetesek mellett a film zenéjének gyűjtői kiadása, amely bakelit hanglemezre készült, még tovább növelheti az élményt, ha egyeseknek ez sem lenne elég.

Hirdetés

Ha eddig még mindig nem lett volna meggyőző, hogy Black minél autentikusabb hatást szeretne elérni, akkor a legújabb előzetessel minden kétség eloszlik majd. Egy zseniális kedvcsinálót adtak ki, amely egy ötletes szűrő hatására, a csíkozódó, életlen képpel és a mély orgánumú narrátorral az egész hangulatra rá tesz egy lapáttal. Ezzekkel a fogásokkal egy az egyben visszaadják, milyen is volt VHS-en filmet nézni akkoriban, a bemutatkozó Kim Basinger poén pedig a cseresznye a fagylaltos kehely tetején. A remek retró hangulat mellett azért reméljük nem lőtték le az összes poént és kapunk majd meglepetéseket a vászon előtt ülve is. Egy már biztos, a hangulatra nem lehet panaszunk, de Ryan Gosling és Russel Crowe párosa is igazán ígéretesnek tűnik, annak ellenére, hogy egyikőjük sem igazán a vígjáték szerepekről híres. 

Habár a sztori egy krimi filmre hajaz, mégis jut hely a fergeteges pillanatoknak is. Shane Black korábbi filmjében, a Durr, durr és csók esetében is remekül illeszkedett egymáshoz a kettő, az eddig látottak alapján pedig van esély, hogy a rizikós műfaji átmenetből megint egy remek alkotás születik majd. A film történetének középpontjában egy magándetektív, Holland March (Gosling) és egy dühkezelési problémákkal küzdő behajtó, Jackson Healy (Crowe) áll. A két pasas együtt kell dolgozzon, hogy felderítse egy lány eltűnésének ügyét és egy látszólag az előbbi esethez nem kapcsolódó pornósztár halálának körülményeit, ám nyomozásuk közben egy sokkoló összeesküvés elméletet gyártanak. Rájönnek, hogy az eset nem is olyan egyszerű, mint amilyennek hitték és a nyomozásuk a legfelsőbb köröket is érinti. Gosling és Crowe mellett láthatjuk még Kim Basingert, Matt Bomert, a Vasember 3-ból és a Jurassic World-ből megismert Ty Simpkinst és David Dastmalchiant is. 

A Rendes fickók május 26-án érkezik a hazai mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.