Hirdetés

Sharlto Copley Unabomberként terrorizál a Ted K trailerében

|

A film a hírhedt terrorista szemszögéből meséli el Unabomber történetét.

Hirdetés

Sharlto Copleyt sokáig Neill Blomkamp hű szárnysegédjeként ismerhette a nézőközönség, azonban az utóbbi években, leginkább Blomkamp hiátusa folytán, elkezdett külön utakon járni. A dél-afrikai színész pedig ezúttal egy rendkívül érdekes filmben fog felbukkanni: az USA egyik leghíresebb terroristáját, Theodore Kaczynskit fogja alakítani, aki Unabomber néven szerzett magának hírnevet. A Ted K-re elnevezett filmprojekt most egy feszült hangulatú trailert is kapott, amit alább megleshettek.

Hirdetés

Nem ez az első true crime feldolgozása a Unabomber sztorinak, mivel 2017-ben a Netflix egy minisorozat keretein belül már megtette azt, akkor Paul Bettanyval a terrorista szerepében. Ám míg az a Kaczynskit levadászó FBI-osok szemszögéből mutatta be az eseményeket, addig a Ted K egyenesen Unabomber perspektívájából fogja megvilágítani a történetet. Copley pedig az előzetes alapján nagyon éli a szerepét.

A valóságban Kaczysnki az 1970-es évek végétől az 1990-es évek elejéig terrorizálta az amerikai népet, miután több egyetemnek és légitársaságnak is levélbombákat küldött. Az akciói nyomán három ember meghalt, további 23 pedig megsebesült. Kaczynski a Unabomber Kiáltványoknak is köszönheti hírnevét, melyben magyarázatot adott szélsőséges tetteinek szükségszerűségére.

A Ted K február 18-án debütál a tengerentúli mozikban, illetve VOD formátumban.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.