Hirdetés

Star Trek: Discovery - Megérkezett az első előzetes!

|

A CBS gyönyörű előzetessel mutatta be az ősszel érkező legújabb Star Trek eposzát, amelyben eddig soha nem látott színvonalon jelenítik meg a Csillagflotta korai fáradalmait.

Hirdetés

Ahogy korábban ígérték, ez egy karakterközpontú sorozat lesz, és a hagyományos kapitány-orientált berendezkedés helyett a USS Discovery első tisztjének az útját fogjuk követni. Az előzetesben is főleg Sonequa Martin-Green (The Walking Dead) karakterén van a hangsúly. Azonban maga a történetvezetés is sokkal dinamikusabbnak ígérkezik a korábbiakban megszokotthoz képest, mert az első bepillantásban a címszereplő hajónak még csak az árnyékát sem látni - legalábbis úgy tűnik -, nem hogy a kapitányát (Jason Isaacs). Helyette a USS Shenzhou-n szolgálatot teljesítő Georgiou kapitány (Michelle Yeoh) és első tisztjének konfliktusa, ill. klingonokkal kapcsolatos küldetésük van a fókuszban.

Hirdetés

A CBS eredetileg ez év legelejére ígért sorozatának a gyártása végül februárban kezdődött el és valamikor őszre került a premier, de a szereposztást és az első előzetest elnézve, megtérülni látszik az elnyújtott várakozás. A Star Trek: Enterprise 12 évvel ezelőtt ért véget, amivel egy 18 éves folytonosság (TNG, Deep Space 9, Voyager, Enterprise) szakadt meg az univerzum bővítésében. Az eredeti sorozat tavaly volt 50 éves, és bár a CBS parkolópályára küldte egy időre a tévéképernyőn, a Paramount alternatív idővonalon játszódó mozifilmjei jelentős vérfrissítést jelentettek, még ha az ortodox rajongók nem is akarják ezt elismerni. A Discovery írói egyébként idejekorán tisztázták, hogy a sorozatnak nem lesz köze a J.J. Abrams féle Kelvin idővonalhoz, hanem az eredeti Kirk és társainak kalandjai előtt fog játszódni 10 évvel.

A visszatérés a kisképernyőre azonban szintén nem hagyományos értelemben fog megtörténni, az Egyesült Államokban csak az első részt fogják levetíteni, a sorozat további részei az All Access nevű, felfuttatni vágyott streamer oldalukon keresztül lesz elérhető. A világ többi részén a Netflixnél lesz elérhető a tartalom, ill. bizonyos tévé csatornák is megvették már jó előre a műsorszórás jogát szinte a bejelentés pillanatában. Hogy hozzánk milyen formában jut majd el, arról egyelőre nincsen hír. 

Ti mit szóltok hozzá, tetszik a látvány? És a kopasz klingonok? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.