Hirdetés

The Cured előzetes - Tovább feszegetik a zombi zsáner határait

|

Úgy látszik még közel sem indult meg a zombifilmek elbomlása, hiszen a The Cured ígéretes fordulattal igyekszik kitűnni a telített zsánerből.

Hirdetés

Az élőhalott agyzabálók rengeteg formában megfordultak már a vásznon vagy képernyőkön, olykor-olykor némi pluszt is hozzácsaptak a készítők. Csavartak néhányat a George A. Romero által tökéletesített zsáneren. Ez a tendencia továbbra is folytatódni látszik, hiszen újabbnál újabb zombifilmek érkeznek, amelyek képesek teljesen más szemszögből rátekinteni az alapanyagra.

Persze vannak kevésbé sikeres próbálkozások, mint a Terminator, vagyis Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Maggie, amely ugyan ötletes alapötlettel állt elő, azonban a megvalósítás hagyott némi hiányérzetet maga után. Azonban nem csak keserű szájízzel járó rendhagyó zombifilmek készültek az utóbbi években, hiszen a Kiéhezettek (The Girl with All the Gifts), például egy kivételes és aktuális darab lett. Úgy látszik az Ellen Page főszereplésével készült The Cured is valamilyen hasonló húzással kecsegtet minket az első előzetes alapján.

Hirdetés

Azonban jelen esetben nem egy szokványos apokalipszis kitöréséről beszélhetünk, hanem egy az utáni állapotról. Senan (Sam Keeley) egykoron fertőzött volt, de meggyógyították és megözvegyült sógornőjéhez költözve szeretne új életet kezdeni, de a korábbi traumák nem múltak el nyomtalanul. Saját tetteinek emlékei és a mások általi megítélésektől nyomasztva igyekszik újra beilleszkedni abba a társadalomba, amit egykoron magáénak tudott.

A formabontó film ötlete David Freyne fejéből pattant ki. A The Cured digitális formában válik elérhetővé, illetve mozis megjelenést is kap február 23-án. Mit gondoltok az előzetesről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.