Hirdetés

Előzetest kapott a Netflix dokumentumfilmje, hogy nyúlják le a cégek a személyes adatainkat

|

Megkapta első kedvcsinálóját a The Great Hack, amely pár hét múlva elérhető is lesz a Netflix felületén.

Hirdetés

A nagy port kavart Cambridge Analytica botrány és az ehhez kapcsolódó jelenség, a big data bűvöléséről készített dokumentumfilmet a Netflix, amely arra derít fényt, hogy milyen módszerrel gyűjtik be a nagy cégek az adatainkat, amelyeket önként teszünk közzé a közösségi média felületein. Illetve a másik fontos kérdés, hogy mire használják fel ezeket az információkat?

Hirdetés

A The Great Hack dokumentumfilmet még januárban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, a Netflixen július 24-én lesz látható. A filmet Karim Amer és Jehane Noujaim párosa rendezik, akiknek A tér című dokumentumfilmjüket 2013-ban Oscar-díjra is jelölték.

Ti mennyi adatot osztotok meg magatokról a közösségi médiában?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.