Hirdetés

Újabb kalandos előzetesen a Tomb Raider

|

Végre elkészül az első igazán jó játékadaptáció?

Hirdetés

A kérdés pedig minden hasonló vállalkozásnál felmerül, hiszen okkal rajonganak ezekért a játékokért, viszont abban a fura helyzetben van a zsáner, hogy mivel a játékok maguk is filmes narratívát és eszközöket alkalmaznak, a legtöbb film csupán egy két órás átvezetőnek számít a játékosok számára, amelyekben kivették az irányítást a kezük közül. És ugyan az adaptációk próbáltak eltérni annyira az alapanyagtól, hogy mégis emlékeztessen az alapanyagra - lásd. még az eddig "etalonnak" számító Perzsia hercege - Az idő homokját, vagy az Assassin's Creed-et - ezek más tényezőkön buktak el. Most viszont talán az kecsegtethet némi sikerrel, hogy a 2013-as Tomb Raidert adaptálják a vászonra egy sokkalta törékenyebb, emberibb Lara Crofttal.

Hirdetés

Erre pedig a látottak alapján tökéletes választásnak tűnik az Oscar-díjas Alicia Vikander (A dán lány), aki férjurával, a fent említett Assassin's Creed főszereplőjével, Michael Fassbenderrel ellentétben legalább a kezébe vette a kontrollert és kipróbálta a játékot. Ami persze önmagában még nem garantálja a sikert, hiszen a hollywoodi filmek terén még tapasztalatlan Roar Uthaug (The Wave) ül a rendezői székben és a CGI egy ilyen kalandfilmhez képest mintha néhol túl lenne használva, viszont főgonosznak sikerült megnyerni Quentin Tarantino egyik kedvenc karakterszínészét, Walton Gogginsot (Aljas Nyolcas), aki jobbára pont kisebb mellékszerepeiről híres.

A bemutató már nincs messze, ugyanis március 15.-étől kalandozhatunk Lara Crofttal a mozikban, addig viszont nem ártana felpörgetni a marketinget, mivel eddig a film nem sok életjelet adott magáról, de reméljük ez nem rossz ómen.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.