Hirdetés

Előzetest kapott az Asimov Alapítvány-szériájából készült sorozat

|

Évtizedek óta próbálják adaptálni Asimov zseniális regényfolyamát, most pedig az Apple TV+ streaming platformra költözik a kultikus mű.

Hirdetés

A sci-fi műfaj egyik legnagyobb alakját, Isaac Asimovot rengetegen szeretik a Galaktikus Birodalom-sorozatért és a robotika három alaptörvényére épülő robottörténetek miatt, amiket később összekapcsolt a legismertebb művével, az Alapítvány-sorozattal, amely összesen hét kötetet foglal magába (Az Alapítvány előtt, Előjáték az Alapítványhoz, Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány, Az Alapítvány pereme, Alapítvány és Föld). Eredetileg nyolc rövid történet formájában jelent meg az Astounding c. amerikai sci-fi újságban 1942 és 1950 között. 

Hirdetés

Ebből a rendkívül gazdag és terjedelmes alapanyaghoz próbáltak már az évtizedek során többen is hozzányúlni adaptációs álmokat dédelgetve, azonban eddig mindenkinek - így Roland Emmerichnek és Jonathan Nolannek - is beletört a foga. Kivéve az Apple-t, ugyanis a vállalat jóvoltából sorozat készül az Alapítvány könyvekből, a széria atyjai között pedig megtaláljuk David S. Goyert (A sötét lovag-trilógia, Az acélember, FlashForward) és Josh Friedmant (Világok harca, Terminátor: Sarah Connor krónikái). A sztori szerint a távoli jövőben járunk, a Galaktikus Birodalom a bukás szélére sodródott, és Hari Sheldon (a sorozatban Jared Herris) pszichohistorikus szerint - aki képes a jövőt matematikai alapon megjósolni - 500 éven belül pusztulás vár rájuk, amit 30.000 évnyi barbarizmus követ. A terve az, hogy az emberiség tudásanyagát felhalmozza, melynek segítségével a civilizáció nem süllyed le a barbárok szintjére és a 30.000 év lerövidül 1000-re. Grandiózusnak hangzik, ugye? Megkaptuk hozzá az első kedvcsinálót is:

A tíz epizódos sorozat egyelőre nem rendelkezik premierdátummal, de várhatóan 2021-ben már láthatjuk majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.