Hirdetés

X-Men: Dark Phoenix - Itt a második előzetes

|

És nem fukarkodik a SPOILEREKKEL!!!

Hirdetés

Immár 5 hónapja, hogy kijött az X-Men: Dark Phoenix első előzetese, akkor még 2019 február 14-i időponttal (eredetileg tavaly novemberben mutatták volna be), hogy aztán pár napra rá robbanjon a hír, hogy ismét elköltöztetik a film bemutatóját, ezúttal június 7-re. A film körüli botrányok, utóforgatások, a tesztvetítések negatív visszhangja, amelyek egy újabb Fantasztikus Négyest vizionáltak, a korábban a széria forgatókönyveiért felelős Simon Kinberggel támasztott (és bebizonyosodni látszó) kétségek, valamint a címszereplőt alakító Sophie Turner alkalmatlansága csak mind hozzájárultak a nézői pesszimizmushoz, nem beszélve arról az optimizmusról, ami a mutánsok hamarosan az MCU-ba való becsatlakozását illeti. A kétségeket pedig a legújabb trailer sem oszlatta el.

Hirdetés

Rögtön az előzetes azzal indít (és aki meg akar lepődni az ne olvasson tovább, vagy nézze meg az előzetest!!!), hogy Jean dühkitörésének Mystique esik áldozatául, ami megerősíti azokat az információkat, amelyek már korábban is sejthetőek voltak, hovatovább kiszivárogtak a tesztvetítésekről. (Nesze neked titoktartás!) Ezt most a rendező Simon Kinberg is elismerte, aki szerint a Dark Phoenix nem egy hagyományos X-Men-film lesz és meglesz a tétje Jean ámokfutásának és elmondása szerint további következményei, áldozatai is lesznek az ellene történő harcnak.

Ebben nagyon úgy fest, hogy Bestia (Nicholas Hoult) lojalitása is meginog, ahogy Charles és Eric szeret-nem szeret kapcsolata is új szintre emelkedik, hiszen Mystique mindannyiuk életében fontos szerepet töltött be és evidens módon másképp látják Jean problematikáját, amiben a professzor humanizmusa nem éppen tűnik a járható útnak. Az viszont bizonyos, hogy a mutánsok kalandja ezúttal már kozmikus szintre emelkedik, hiszen nem csupán az űrbe merészkednek ki, hanem Jessica Chastain rejtélyes figurája is nagyobb képben gondolkodik és Jean erejének a szabadon engedésében az ő manipulációja is nagyban közrejátszik majd.

Maga az előzetes továbbra is inkább a karakterdrámákra koncentrál, semmint a látványra (ami eléggé szegényesen fest néhol), ami persze egy X-Men-filmtől nem idegen, ugyanakkor az egész vágása rettentő ritmustalan, ahogy a végén látható CGI vonat is már-már kínos, ez pedig nem igen látszik eloszlatni a filmmel szemben támasztott kétségeket. Reméljük ugyanakkor, hogy a Fox (vélhetően) utolsó X-Men-kalandja (Az Új Mutánsokat most direkt nem merjük említeni) rácáfol majd az előzetes elvárásokra és méltósággal sikerül elbúcsúztatni 19 év után a franchise-t. Június 7-én kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.