Hirdetés

A Léghajósok előzetese egy rendkívüli felfedezésre invitál minket

|

Felicity Jones és Eddie Redmayne újra együtt egy lélegzetelállító kalandban az Amazon jóvoltából.

Hirdetés

Az Amazon továbbra sem lassít, folyamatosan ontja magából a tartalmakat, ezzel felvéve a versenyt a Netflix vagy az HBO GO streamingszolgáltatókkal szemben. Az egyik legújabb filmjük a The Aeronauts (magyarul Léghajósok) címre hallgat, amiben a 2014-es A mindenség elmélete után újra együtt játszik az Oscar-díjas Eddie Redmayne és az Oscar-jelölt Felicity Jones. A film egy megtörtént eseményt vesz alapul, nevezetesen mikor egy bátor, vakmerő pilóta egy ambíciózus tudóssal az oldalán együttesen vágtak neki egy közel lehetetlen küldetésnek: az időjárás tanulmányozásának, méghozzá testközelből.

Hirdetés

Amelia Wren pilóta (Jones) és James Glaisher tudós (Redmayne) számos akadémiai elutasítás, visszavonás, illetve meggátolás után 1862-ben, egy gazdag mecénás finanszírozásával vitték véghez azt, amit mind a mai napig nem tudtak utánuk csinálni: egyetlen, alig felszerelt léggömbbel a felhők feletti rétegig hajóztak, hogy tanulmányozhassák az időjárás változékonyságát. Ez persze egyszerűnek tűnik leírva, viszont az előrejelzések, a felszereltség, valamint a segítség teljes hiánya miatt rögvest az életükért kellett harcolniuk - főleg egy hatalmas vihar közepette.

A Léghajósokat Tom Harper rendezte, aki eddig olyan alkotásokat jegyzett direktorként, mint a 2016-os Háború és béke Lily Jamesszel és Paul Danóval a főszerepben, avagy a Birmingham bandájának három epizódját. Az ő ötlete alapján a forgatókönyvet Jack Thorne (Az igazi csoda) írta. A filmben szerepet kapott még Redmayne és Jones mellett a feltörekvő Himesh Patel (Yesterday), Tom Courtenay (Doktor Zsivágó), valamint Phoebe Fox (Az élet ára) egyaránt.

A The Aeronauts Amerikában december 6-tól látható majd a mozikban, 20-tól pedig világszerte az Amazonon. Hazánkban a Cinetel mutatja be a mozikban, méghozzá december 5-én. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.