Hirdetés

Comic-Con 2017 - a Fekete Párduc "A Keresztapa" és a 007 szuperhős verziója lesz

|

Most megismerkedhettek a film szereplőivel.

Hirdetés

Jövőhéten végre megrendezik San Diegóban minden év legnagyobb képregényes eseményét, a nemzetközi Comic-Cont, amire jó szokásához híven az Entertainment Weekly filmmagazin most is egy különszámmal készül. A címlapot ezúttal Fekete Párduc uralja, a Marvel legújabb szuperhőse, aki 2018 februárjában érkezik a mozivásznakra. Húsz eddig nem látott fotó és izgalmas részletek után most további hírekkel szolgálunk, köztük egy tartalmas ismertetővel a főszereplőkről, vagyis Wakanda királyi családjáról. 

Hirdetés

Wakanda egy olyan terület, amelyet még sosem igáztak le. Az ország hollétéről senki sem tud, a külvilággal érintkezők pedig sosem beszélnek a futurisztikus nemzet elképesztő fejlesztéseiről és kincseiről. Sajnos vágyálom marad ez a biztonság, amikor a határokon kívülről sosem tapasztalt veszély jelentkezik, vele együtt pedig felkelés és forradalom is. T'Challa (Chadwick Boseman) apja meggyilkolása után kerül a trónra, T'Chaka halála pedig csak újabb bizonyíték a wakandaiak számára, ostobaság a külvilággal ápolt kapcsolat. Talán itt az ideje, hogy valaki más ragadja magához a hatalmat...

Ilyen módon a Fekete Párduc két filmes klasszikus előtt is tisztelegni fog, amiről Nate Moore ügyvezető producer mesélt:

"Úgy gondolom, hogy a Fekete Párduc valahol a James Bond és A Keresztapa között mozog. Egy nagy, operatív családi dráma, amely a nemzetközi kémkedés világára összpontosul. Remélhetőleg mindkét világból a legjobbat fogjuk kapni."

Most pedig vessünk egy pillantást a film főbb szereplőire. 

T'CHALLA

"Ami megkülönbözteti őt a többi szuperhőstől, először és legfőképp az, hogy nem tekint magára hősként. Politikusként látja magát. Erre gondol reggel először, amikor felébred. 'Hogyan fogom teljesíteni a feladataim királyként?' Meg kell tartania a harmóniát az országán belüli törzsek között, ami azt jelenti, hogy döntéseket kell hoznia és olyan dolgokat csinálnia, amelyeknek nem örül mindenki."

Ryan Coogler társ-forgatókönyvíró és rendező mondta ezeket a címszereplőről. Feladata nemcsak a külső ellenségek elleni küzdelmet jelenti, hanem a nemzet polgárainak boldogságát. Ő király, nem zsarnok. A wakandaiak viszont nem vélekednek mind ugyanúgy: számos politikai frakció van, számtalan nézőpont. Néhányan készen állnak a forradalomra, néhányan ellenzik azt.

RAMONDA

Angela Bassett játssza Ramondát, egykori királynét, most pedig a király édesanyját. Chadwick Boseman a következőket mondta róla: 

"Ő azon tanácsadók egyike, akikre hallgat [T'Challa]. Meg kell keresnie őt néhány olyan válaszért, hogy mit csinálna vagy mit akarna az apja egy adott helyzetben. Lehet, hogy az nincs mindig pontosan úgy, de határozottan jól látja a dolgokat. Ő a királynő anya. És nem csak T'Challa, hanem mindenki számára. Mindenbe van beleszólása, még a szerelmi életébe is."

NAKIA

"Az egyetlen dolog, amit elmondanék a filmben szereplő női karakterekről, az az, hogy nagyon erősek. Nagyon matriarchális társadalom."

Az egyikük Wakanda titkos ügynöke, Nakia, aki a "12 év rabszolgaság" című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert Lupita Nyong'o kelt életre. Ebben a filmben ő inkább a 007-es vonal felé húz, és ő T'Challa egykori szeretője. Az a feladata, hogy a világot járva jelenti, hol és mi történik éppen. Néhány egyedi fegyverrel is büszkélkedhet, amiről Nate Moore producer mondott pár szót:

"Gyűrű pengéknek hívjuk őket. Azok, amik Lupita zöld ruhájához tartoznak, hagyományos afrikai fegyvereken alapulnak. Később azonban kapnak némi hi-tech frissítést a filmben Shuri-nak hála."

SHURI

Letitia Wright T'Challa testvérét játssza, akivel senki sem akarna szembe nézni egy csatában. Ezen a képen például az általa készített párduc alapú sugárvetőket viseli, akiről Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke árult el néhány információt:

"Ő egy zseni, aki az egész wakandai fejlesztőcsapatot vezeti. Ő felelős minden olyan csodálatos technológiai fejlesztésért, amihez a vibrániumnak is köze van."

OKOYE

Gyakorlatilag ő nem a család része, de legalább olyan közel áll hozzá. A karaktert a The Walking Dead sztárja, Danai Gurira játssza. Ő a Dora Milaje feje, ami Wakanda nőkből álló különleges katonai egysége, arra specializálódva, hogy megóvja a királyságot és magát a királyt. Gurira így nyilatkozott:

"Nagyon erősek. Nem utópikusak, de amit Wakanda jól csinál, az az embereinek erősségük szerinti megfelelő beosztása. Például a nők erőssége az ország megóvása, ezért ők ezt a feladatot végzik el. Olyanok, mint a titkosszolgálat, de nem csak katonai. Ő a cég vezetője."

Okoye bűntudatot érez az előző király halála miatt. Általában nyugodt, de egyáltalán nem érzelemmentes:

"Tud komoly, de egyben váratlanul humoros is lenni. Jó szíve van az országa és az emberei felé. Nem olyasvalaki, aki a munkája miatt nem kötődik senkihez."

ERIK KILLMONGER

A képregényekben N'Jadaka néven ismerhették meg az olvasók, de miután halálbüntetés helyett száműzték országából, felvette az Erik Killmonger nevet. Michael B. Jordan karaktere a film egyik ellensége a zsoldos Ulysess Klaue-val (Andy Serkis) szövetkezve, aki egy fegyverkereskedő. Korábban lopott már vibrániumot (láthattuk a Bosszúállók: Ultron korában), amit ismét meg szeretne tenni. Killmonger ezzel a kívülállóval saját családja ellen fordul, akiről Moore mondott pár szót:

"Szerintem Killmonger-nek megvan a saját véleménye arról, Wakandát hogyan kellett volna és hogyan kellene irányítani, Michael pedig ezt a bájos gonosz szerepet hozza, aki nem igazán ért egyet T'Challa működéseivel. Nehéz helyzetbe hozza őt. Killmonger Wakanda másik oldalán áll."

W'KABI

A "Tűnj el!" sztárja, Daniel Kaluuya T'Challa barátját játssza, aki egyben az ország egyik legfontosabb csoportjának tagja.

"W'Kabi a Határmenti törzs biztonsági vezetője. Ők Wakanda határainál élnek és az ország első védelmi vonalaként szolgálnak."

Más szóval, többek között ő segít fenntartani azt az álcát, hogy Wakanda csak bányák, farmok és erdők összessége.

"A kívülállók számára olyanok, amit az ember elvárna egy apró afrikai nemzettől - de az igazság az, hogy ők Wakanda egyik legerősebb harcosai, akik bármi áron megvédik fejlett nemzetük titkait."

ZURI

A fiatal király egyik legfontosabb tanácsadója Forest Whitaker sámánja, aki hosszú ideig ugyanilyen pozíciót töltött be T'Challa apjánál is. Továbbá ő a szív alakú gyógynövény őrzője, egy olyan növényé, amely csak Wakandában nő, és elnyeli a vibrániumban gazdag ásványokat. Aki elfogyasztja, annak emberfeletti erőt ad. (De a képregényekben ez csak a királyi vérvonalú embereknél működik.) Coogler ezt mondja Zuriról:

"Egy vallásos vagy spirituális alak. A szellemiség olyan dolog, ami létezik Wakandában a képregényekben, és ezt a filmbe is bele akartuk tenni. Forest karaktere egy jelentős kapocs T'Challa apjához, jobban, mint bármi más. Zuri az, akit megkeresnél egy tanácsért."

Nem biztos, hogy Wakanda olyan csodálatos, mint amilyennek tűnik. A Keresztapában arra kényszerültek a családok, hogy elpusztítsák egymást. A 007-es ügynök talán a legszebb helyekre látogat a Földön, de mindig van egy gazfickó, aki eltökélt, hogy eltörölje azokat a térképről. Ha a Fekete Párduc tematikus ihletet merített a szóban forgó filmekből, akkor a veszély a szépséggel együtt jár. De a hasonlóság ennyiben kimerül: Kevin Feige azt ígéri, hogy a rajongók egy olyan világba csöppennek jövőre, amelyet még sosem láttak korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.