Hirdetés

Comic-Con 2017 - leadták a The Punisher gyilkolással teli első előzetesét

|

A rajongók nem fognak csalódni.

Hirdetés

Javában tart a San Diego Comic-Con, ahova a Marvel Television is számos izgalmas bejelentéssel készült. Ahogy azt már korábban megírtuk, az rendezvényen többek között jelen volt a The Defenders stábja, ahol Charlie Cox (Fenegyerek), Krysten Ritter (Jessica Jones), Mike Colter (Luke Cage) és Finn Jones (Vasököl) népszerűsítették a hamarosan debütáló közös sorozatukat. Ha saját panellel nem is készültek, de a The Defenders részlegénél helyet kapott a The Punisher stábja is, és - ahogy azt reméltük - levetítettek egy kis ízelítőt Frank Castle ősszel érkező saját szériájából.

Hirdetés

A Daredevil 2015-ben debütált első évadának elsöprő sikere után a Marvel Television és a Netflix sorra gyártotta a jobbnál jobb közös sorozatokat: a Jessica Jones, a Luke Cage és az Iron Fist egy egész más szintjét hozták el a Marvel Filmes Univerzumának, ahol a hétköznapok - nem épp hétköznapi - hősei köztünk járnak, kézzelfoghatóbbak, elérhetőbbek, és az egész világ megmentése helyett mindössze önmagukat és szűkebb környezetüket próbálják megóvni. A Daredevil folytatásában aztán megjelent Frank Castle (Jon Bernthal), vagyis a Megtorló karaktere, akit a közönség annyira szeretett, hogy a Marvel gyorsan be is rendelt számára egy saját sorozatot.

A The Punishert 2016 őszén kezdték el forgatni, és a megjelenést idén őszre ígérték, de mindeddig egyetlen kockányi felvételt sem kaptunk belőle. Ez egyébként nem szokatlan a Marvel netflixes sorozatai esetében, hiszen általában megvárják egy aktuális tartalom premierét, mielőtt belevágnak a soron következő projekt reklámozásába. Azonban idén először három Marvel sorozat is jön Netflixre (az Iron Fist-en már túl vagyunk, augusztusban érkezik a The Defenders, és késő őszre várjuk a The Punishert), így a stúdiónak muszáj volt picit változtatni a marketinges szokásaikon, ha nem akarnak nagyon kicsúszni az időből. Sajnos mi nem, de a Comic-Conon szerencsés jelenlévők még a The Defenders premierje előtt kaptak egy kis ízelítőt Frank Castle sztorijából.

A felvétel három szálra bomlik: Az első kockákon Frank-et láthatjuk visszaemlékezni egy álomszerű, beszéd nélküli jelenetben, amint a lányát tanítja gitáron játszani. Ezután már csak egyedül penget, látszólag nagyon szenved a családja hiányától.

A következő jelenetsorban Frank motorosokat rohan le Alabamában a furgonját vezetve, melynek műszerfalán ott egy fotó a családjáról. Két embert követ, a "Dogs of Hell" nevű banda tagjait. Egy rövid üldözéses jelenet látható; Castle a mozgó járműből kihajolva, sörétes puskával intézi el őket, majd azért még át is hajt rajtuk, hogy biztosra menjen a munkájával.

A mexikói Juarezben járunk egy partin. Frank a fegyvere célkeresztjével egy drogkartellt követ, amint az emeleti hálószobába tart, két nővel az oldalán. Hallunk egy durranást, és egy teljes másodperccel később a fickó feje szétloccsan, a kamera pedig mutatja, hogy Megtorló egy kilométerrel odébb indította útjára a golyót.

Az utolsó helyszín egy New York-i reptér mosdója, ahol egy üzletember jár szerencsétlenül. Az egyik fülkében épp telefonál. "Én vagyok az utolsó?" - kérdezi. "Nos, nem számít. Hamarosan ott leszek." Castle ekkor rúgja rá az ajtót, majd fojtogatni kezdi. A férfi az életéért könyörög, az alábbi szavakkal: "Kérlek, megöltél mindenkit. A motorosokat, a kartellt, a Cajun-öket, az Írt, mind meghaltak. Min változtat, ha én is meghalok?" "Semmin." - feleli Frank. Miután valaki odaszólt nekik egy másik fülkéből, hogy menjenek szobára (egy kis humor is belefér), az utolsó képkockákon hősünk kisétál a reptér mosdójából, a képregényekből már jól ismert Megtorló ruhájában: fekete kapucnis pulóver, bőrdzseki, mellén az ikonikus koponyával.

Mindezek alapján a felvétel csak megerősíti, hogy Megtorló karaktere legalább olyan kegyetlen és erőszakos lesz, mint amilyennek megismerhettük már a Daredevil második évadában. Frank egy antihős, akinek legfontosabb küldetése, hogy bosszút álljon családja haláláért. Bár eleinte képes együttműködni Matt-tel, akinek célja, hogy megvédje a Pokol Konyháját, de végül felbomlik kettejük szövetsége. Úgy tűnik, Frank nem hagyott fel a sajátos, rá jellemző igazságosztási módszerek alkalmazásával, ami kétségkívül jó hír a képregényes karakter rajongói számára.

Sajnos úgy tűnik, egyelőre nem várható, hogy a The Punisher első felvételét nyilvánosságra hozzák. Azonban jövő hónapban elstartol a The Defenders a Netflixen, és remélhetőleg ennek kapcsán végre megkapjuk Frank Castle szóló sorozatának első hivatalos trailerét, vagy legalább egy hivatalos premierdátumot hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.