Hirdetés

10 milliárd forintból készül a Hunyadi-sorozat

|

A történelmi sorozatok rajongói dörzsölhetik a tenyerüket.

Hirdetés

Bán Mór Hunyadi-sorozata egészen népszerűvé vált az elmúlt években - sokan keresik a könyvesboltokban és sokan várták az új részek megjelenését. Hogy ez a réteg mennyire lesz majd érdeklődő egy nagy költségvetésű széria irányába, annak még el kell dőlnie, mindenesetre érdekes vállalkozásnak tűnik az, hogy egy tízrészes sorozattá gyúrják az író regényfolyamát. 

Hirdetés

A sorozat producere a több David Cronenberg-film felett is producerkedő Robert Lantos lesz, a szerepekre pedig javában keresik jelenleg is a megfelelő színészeket. A Rise of the Raven címmel futó szériát a Kormány 6.9 milliárd forinttal támogatja, maga a Nemzeti Filmintézet pedig 3,6 milliárd forinttal száll bele. A producer pedig Lantos mellett a kanadai-magyar származású George Mihalka lesz (ő volt a producere az 1981-es My Bloody Valentine című filmnek is). Lantos a Variety magazinnak történő nyilatkozata alapján már tíz éve szerette volna filmre vinni Bán Mór könyveit, így ezzel a projekttel most egy régi álma fog valóra válni. Lantos produkciós cége, a Serendipity Point Films mellett a Beta Film is részt vesz a munkálatokban. 

Hunyadi és a nándorfehérvári csata óriási jelentőségű volt a középkorban, évtizedekig meghatározta földrészünk sorsát. Ma, a felülmúlhatatlanul népszerű sorozatok korában látványos, szívhez-lélekhez szóló élményként tudjuk eljuttatni a közönséghez világszerte ezt a dicső történetet. 

- mondta Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 

Maga a sorozat romantikus kalandfilm lesz udvari intrikákkal, cselszövésekkel és epikus akciókkal, ami összefoglalja a Hunyadi-család dicsőségekben és harcokban gazdag éveit. Ebből a szempontból egészen izgalmas vállalkozásnak tűnik. Hiszen lássuk be, hasonló sorozat nemigen készült az elmúlt időszakban. Már csak az kell, hogy egy megfelelő színészi és rendezői gárda álljon be a vállalás mögé. Ami az utóbbit illető, annyit már tudunk, hogy egy epizódot a Nyitva rendezője, Nagypár Orsi is fog dirigálni, egy másikat pedig egy Oscar-jelölt dokumentumfilmrendező, Robert Dornhelm rendez. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.