Hirdetés

100 éves a Corvin mozi, megannyi különleges filmvetítés várja a nézőket

|

Igazi ínyencségek lesznek ősszel a filmszínházban.

Hirdetés

Száz éve, azaz 1922-ben, november 21-én nyitotta meg kapuit a Corvin mozi, amely azóta átment egy-két apróbb változtatáson, de alapvetően a régi, eredetileg is tervezett pompájában, ugyanazon a helyen várja a filmrajongók százait, hogy mozgókép élménnyel legyenek gazdagabbak. Ősszel pedig ezt szeretné a filmszínház meghálálni, merítve az elmúlt száz év nemzetközi és magyar filmslágereiből. 

Hirdetés

A vetítéssorozat keretén belül olyan alkotásokat is láthatunk, mint Korda Sándor rendezése, Az aranyember (ezzel a filmmel veszi majd kezdetét szeptember 17-én az esemény), az Állami áruház, vagy éppen a méltán népszerű és klasszikus Hippolyt, a lakáj, valamint a Valahol Európában. Filmek, amelyeket okkal szeretünk még mindig, és amelyek részét képezik a magyar filmgyártás legbecsesebb részének. 

Ezen kívül olyan, egyéb alapműveket is újranézhet az ember a mozivásznon, amelyek szintén nagy sikert arattak: megnézhetjük, hogy miként áll bosszút Charlton Heston a Ben Hur-ban, hogyan szabadítja fel magát és társait Kirk Douglas a Spartacus-ban, vagy éppen amint Luke Skywalker kémleli a horizontot kalandokra vágyva. 

Ám ha ez nem volna elég, beülhetünk egymás után a Mad Max harmadik részére és a legutóbbi, Tom Hardy-féle verzióra, illetve ha bátrak vagyunk, akkor a David Lynch-féle Dűnét is megnézhetjük Denis Villeneuve változata előtt. Legyünk őszinték, soha vissza nem térő alkalom, hogy mindezt szép, nagy szélesvásznon tegyük meg. 

A rendezvénysorozat keretén belül lesznek meglepetésvendégek és mozitörténeti sétákat is tart majd a Corvin. További információkért érdemes felmenni a Corvin-mozi honlapjára

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.