Hirdetés

2024-től filmstúdió is keringhet a Föld körül

|

A Space Entertainment Enterprise 2024-ben lőné ki a komplexumát az űrben, melyben többek között egy stúdió is helyt kapna.

Hirdetés

Bár a filmvásznon és a tévéképernyőn az emberiség már megannyiszor megjárta a végtelen világűrt, valójában autentikus körülmények között eddig még csak egy orosz projektnek sikerült az űrben forgatni, megelőzve a hasonló babérokra törő Tom Cruise-t. Ez a helyzet 2024-tól radikálisan megváltozhat, hiszen három év múlva már egy űrstúdió is keringhet majd a Föld körül.

Hirdetés

A Space Entertainment Enterprise (SEE), mely egyébként Cruise projektjét is támogatja, a minap jelentette be, hogy SEE-1 néven akar 2024-ben az űrbe juttatni egy komplexumot, ami film és tévéstúdiót, streaming stúdiót, valamint egy sportarénát is magába foglalna. Az SEE-1 az Axiom állomáshoz csatlakozna - ez egy, az Axiom Space által fejlesztett kereskedelmi űrállomás, mely kifejezetten a jövőben megnövekedő űrturizmus keresletre adna választ kínálati oldalról.

Az SEE-t Elena és Dmitry Lesnevsky alapították, és jelenleg további befektetőket keresnek a projektjük megvalósításához. Eddig korábbi HBO, Endemol, valamint Viacom igazgatók, illetve a New York-i központú GH Partners is beszállt hozzájuk, úgyhogy láthatóan többen is komolyan veszik az elképzelésüket.

Az SEE-1 2024 decemberétől fogadná a filmeseket, míg az Axiom állomás várhatóan 2028-tól fog teljesen önálló pályára állni. Addig a Nemzetközi Űrállomás részeként konfigurálnák tovább, hogy egyedül is megállja a helyét az űrben. Az SEE-1 nagyjából az ötödét tenné ki az Axiom állomás végleges területének, úgyhogy bőven maradna hely a részvevő stábtagok elszállásolására is.

Mondani sem kell, hogy ennek megvalósulása milyen új távlatokat nyitna a szórakoztatóiparban. És itt nemcsak a filmekre és sorozatokra gondolunk, hanem akár egy űrben lejátszott és élőben streamingelt focimeccs is olyan eseménnyé nőhetné ki magát, amire milliók, ha nem milliárdok lennének kíváncsiak.

Ti elhiszitek, hogy lassan már tényleg itt tart az emberiség, hogy mindennapos lesz az űrben forgatni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.