Hirdetés

35 éves lett a Cápa!

|

Tegnap múlt napra pontosan 35 éve, hogy Steven Spielberg kisebb filmtörténelmet írt a legelső Blockbuster-nek számító alkotásával, a Cápa legelső részével. Happy B-day!

Hirdetés

Persze rengeteg más filmnek is közölhetném az évfordulóját, de a Cápa minden tekintetben kuriózumnak számít, ugyanis 1975. Június huszadik napján történt meg először a filmek történelmében, hogy nem csak a nagyobb helyeken, hanem egyetemesen egész Amerikában egyszerre vetítették.

Innentől kezdődően a nagyobb projekteket mindig egy időpontban sugározták, köszönhetően a Cápának. Azonban nem ez az egyetlen érdeme a tengeri ragadozónak, hanem segítségével, illetve megjelenésével elkezdődött az ún. blocbusterek (jelentős anyagi sikert biztosító film, általában 100 millió feletti alkotásokra ragasztják, leginkább az USA-ban) korszaka is. Annak ellenére, hogy 75-ben 2 dollár volt egy mozijegy ára, így is 250 millió jegy kelt el rá, így hozva Spielberg-nek 470 millió dollárt a egész világot tekintve.

Köszönjük Spielberg, hogy megalkottad a Cápát, ismét egy korszakalkotó eseményre emlékeztünk meg!

 

 

 

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.