Hirdetés

5 színész volt versenyben Anakin Skywalker szerepéért

|

És nem mondhatnánk, hogy a legjobban jártunk.

Hirdetés

George Lucas Star Wars előzménytrilógiájának egyik legsarkalatosabb, leginkább kritizált pontja kétségtelenül a későbbi Darth Vader maga, azaz Anakin Skywalker személye. Pontosabban az őket megformáló színész. A Baljós Árnyak után Jake Lloydról a keresztvizet is leszedték (többek között iskolatársai), ami annyira megviselte, hogy azóta is mentális problémákkal küzd és pár éve gyorshajtásért kapták el. A jelenleg éppen a Han Solo spin-off munkálatait befejező Ron Howard anno a védelmébe vette Lloydot, aki szerinte "csodálatos volt", de Luke Skywalker megformálója, Mark Hamill is idén egy felszólalásában elítélte a közvéleményt, akik ilyen csúnyán elbántak vele. Az idősebb megfelelőjét alakító Hayden Christensen sem járt sokkal jobban két Arany Málna-díjával A klónok támadásáért és A sith-ek bosszújáért (utóbbit azért erősen vitatjuk), de annyit azért a mentségükre mindenképpen hozzunk fel, hogy Lucas szegényes rendezői instrukciói alatt ("Gyorsabban! Intenzívebben!") nem lehettek könnyű helyzetben. A hardcore rajongóknak biztos nem nagyon mondanak újat az információk, de a MovieWeb összeszedte azt az 5 színészt, akik versenyben voltak Anakin szerepéért.

Hirdetés

Az egyik ilyen esélyes maga Leonardo DiCaprio volt, ami a Titanic sikerének a fényében nem volt csoda, azonban akárcsak a Mindörökké Batman esetében Robin kapcsán, itt is a színész lépett vissza. Ha pedig már a Mindörökké Batman Robinja szóba került: az azért a szerepért szintén versenyben lévő Christian Bale is az esélyesek között volt. 

Akárcsak a Dawson és a haverokból, valamint a Rejtélyből ismert Joshua Jackson, akit később Bale Batman szerepéből ütött ki (ilyenkor tűnik ki, hogy milyen kicsi is Hollywood). Jackson még egy 2000-ben adott interjú kapcsán elismerte, hogy részt vett a bonyolult meghallgatási folyamaton, ahol minden akkor feltörekvő fiatal ott volt 14 és 30 év között, de nem találkozott George Lucasszal, vagyis nem őt találták a legalkalmasabbnak már akkor sem.

Az esélyesek között volt még az azóta tragikusan elhunyt Paul Walker is, akit akkor a 26 évével túl idősnek találtak a 19 éves Natalie Portmanhez, és hasonló okok miatt esett el a szereptől az akkor 27 éves Ryan Philippe is. Érdekesség, hogy Walker és a későbbi "győztes" Christensen 2010-ben együtt játszottak a Tökéletes bűnözők című bankrablós thrillerben.

Persze mint tudjuk a fent felsorolt színészek mind nagyobb karriert tudtak felmutatni, mint az azóta a süllyesztőben eltűnt Christensen (akinek A hazugsággyáros filmjét ettől függetlenül érdemes megnézni, mert abban valóban remek) és talán nem lenne akkora a felháborodás A jedi visszatér felújított végét illetően sem. Ti mit gondoltok? Ki lett volna a jobb Anakin Skywalker, vagy Lucas alatt mindegyikük csak senyvedett volna?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.