Hirdetés

800 ezer nézőt veszítve, 6 rész után szünetre megy a Bödörék a TV2-n

|

Májusban gigantikus sikerrel indult a legújabb magyar tévésorozat, a Bödörék, mely szinte rögtön megosztotta a közönséget.

Hirdetés

A vidékről Budapestre felszakadt egyszerű családról szóló sorozat, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (aka Bödörék) első epizódját a munka ünnepén, a pandémia kellős közepén tűzte műsorára a TV2. A csillagok együttállása pedig kedvezett a csatornának, és a sorozat premierje kiütötte a nézettséget mérő műszerek mutatóját. Összesen 1 millió 223 ezren követték figyelemmel az adást, a reklámozóknak fontos 18 és 49 év közötti nézők körében pedig 485 ezer embert nyert meg magának, ezzel az év legnézettebb sorozatepizódja lett.

Hirdetés

A folytatásra hónapokat kellett várnia annak a közönségnek, amelyet elképesztő mértékben megosztott a sorozat. Voltak, akik imádták és voltak, akik egyenesen gyűlölni kezdték a produkciót, nemcsak azért, amilyen stílusban és ahogyan bemutatja a vidéki embereket, hanem a minőségért és a humor szintjéért is. A siker azonban vitathatatlan, ezért is várták sokan kíváncsian, mennyien térnek majd vissza az első rész után a képernyőn elé. Nos, amekkora megdöbbenést okozott a nyitó nézettség, akkora sokk volt a folytatás eredménye. Ilyen mértékű nézővesztést ugyanis hazai tévéműsor talán még sosem produkált. Az elmúlt években legalábbis nem sok példa volt arra, hogy egy műsor az első rész után lefelezze nézőtáborát.

A Bödörék ugyanis a szeptemberi adással csak 533 ezer tévézőt ültetett a képernyők elé, amely nem csak hogy gyengébb mint a premier volt, de még arra sem volt elég, hogy legyőzzék vele a konkurenciát. Az RTL Klubon ugyanis A mi kis falunk ismétlését is többen választották, mint a Bödörék premier részét. A sorozat pedig a folytatásban még tovább zuhant, miközben a nézők véleménye alapján a minőség javulni látszott. Az első epizód azonban vélhetően sokak kedvét elvette attól, hogy kitartsanak a széria mellett, amely október 3-án, a hatodik résszel - egy időre - elköszönt a hazai távkapcsoló vitézektől.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár ugyanis ettől a héttől már nem jelentkezik új epizódokkal, a helyét pedig a TV2 új nagyszabású élő showműsora, a korábban az RTL Klubon látható Szombat Esti Lázhoz hasonló celebtáncos produkciója, a Dancing with the Stars veszi át. A műsor pedig gyaníthatóan jobb nézettséget hoz majd, mint a Bödörék, mely a "félévadzáró" epizóddal negatív rekordot állított be, csupán 387 ezren figyelték az adást, azaz 800 ezer nézővel kevesebb embert érdekelt, mint a májusi premier.

Azt egyelőre nem tudni, mikor térnek vissza Bödörék, ugyanis a TV2 nem kommunikálta azt sem, hogy nem folytatódik a sorozat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.