Hirdetés

A Disney bezárja a Jégkorszak filmeket jegyző Blue Sky stúdiót

|

Az animációs filmeket gyártó cég lehúzza a rolót.

Hirdetés

A Disney-20th Century Fox egybeolvadásával sajnos várható volt, hogy nem minden, a Fox égisze alatt futó kisebb stúdió éli túl az évszázad üzletét. Az egyik ilyen veszélyben forgó részleg a Blue Sky Studios volt, amit a minap tényleg utolért a végzet. Az Egeres Cég ugyanis bejelentette, hogy bezárják a többek között a Jégkorszak, a Rió, a Robotok és a Kémesítve elkészüléséért felelős animációs stúdiót.

Hirdetés

A hírt a Deadline erősítette meg, akik megtudták, hogy a Disney a koronavírus miatt keletkezett gazdasági válság miatt döntött úgy, hogy lehúzza a rolót a Blue Sky számára, mert a Pixar és a Walt Disney Animation Studios mellett már nem tudnának egy harmadik animációs stúdiót is fenntartani. A cég 450 dolgozója azonban nem lesz munkanélküli, mindenki marad a Disney-nél, csak átcsoportosítják őket az említett két részleghez.

A Blue Sky Studiost 1987-ben alapította meg Chris Wedge, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Alison Brown, David Brown és Eugene Troubetzkoy. A 34 éves fennállásuk alatt 13 filmet készítettek el, az első nagy animációs filmjük a méltán híres és Oscar-díjra is jelölt Jégkorszak volt 2002-ben, ami hatalmas népszerűségre tett szert: 4 folytatást, több rövidfilmet, két speciális televíziós részt és négy videojátékot termelt ki a franchise, a filmek pedig 3,2 milliárd dolláros bevételt generáltak összesen a mozik pénztárainál.

Emellett annyi még biztos, hogy a Jégkorszakból érkezik egy sorozat is a Disney+-ra valamikor a jövőben, de a 2022-re tervezett Nimona-film a hírek szerint már nem készül el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.