Hirdetés

A Disney tulajdonában vannak a Marvel hősök jogai. Vagy mégsem?

|

Hiába hoztak a Bosszúállók 1,5 milliárd dollárt, Stan Lee egykori vállalata azt állítja, hogy a Disney sohasem rendelkezett a Marvel szuperhőseinek jogaival és az még mindig náluk van.

Hirdetés

Az SLMI szerint hamisak azok a dokumentumok, amit a Walt Disney Company képviselete nyilvánosságra hozott, hogy ők birtokolják a Stan Lee-által létrehozott több száz karakternek a szerzői jogait. A Disney szerint az SLMI még 1998. októberében aláírta a jogokat és Stan Lee kapott értük pénzt és cégrészvényeket, ami a dot-com buborék kipukkanása után elértéktelenedett. (Az internetes szolgáltatások árai a magasba szöktek, az ár már nem tükrözött értéket. 2001-ben az e-szektor részvények árai mélyrepülésbe kezdtek, a dot-com cégek nagy része pedig nem élte túl a válságot. Akiknek mégis sikerült megmaradniuk, azok a mai napig ott vannak az internet piacon, ilyen például az eBay vagy az Amazon.com)

Állítólag amikor 2009-ben a Disney megszerezte a Marvel jogait, azok még az SLMI-nél voltak. Azóta az SLMI-nek volt egy szép kis 5,5 milliárd dolláros bevétele, de az már más kérdés, hogy jó pár filmjük nem volt elég sikeres, volt köztük nagy bukás is (John Carter). 

Remélhetőleg ez a jogi herce hurca nem fog változást hozni a mi szeretett Marvel Filmes Univerzumunkra.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.