Hirdetés

A Harry Potter-filmek Lupinja is benne lesz az Avatar folytatásokban

|

A színész mindeközben azt is elárulta, hogy vélhetően mely folytatásokban láthatjuk majd őt.

Hirdetés

Amióta világ a világ, James Cameron az Avatar-folytatásokat tervezi. Oké, ebben van némi költői túlzás, de az tény, hogy az első film 2009-es sikere óta szó volt arról, hogy jön a második rész. Nos, az biztos, hogy már javában készül (a másodikkal együtt a harmadik film is), úgyhogy előbb-utóbb egészen biztosan nézhetjük majd őket a nagyvásznon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy most maga David Thewlis színész nyilatkozott Cameron munkastílusáról az Avatar-forgatásokon. 

Hirdetés

A brit színész egy, a Collider-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a híresztelésekkel ellentétben a második filmben még nem fog szerepelni, ellenben a harmadikban már igen (amit a másodikkal egyszerre készítenek). Hogy kit, milyen karaktert fog megformálni, arról nem volt szó az interjúban, arról viszont annál inkább, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenéznie neki, mint színésznek. 

Egyáltalán nem olyan, mintha filmet készítenénk. Semmilyen módon nem hasonlít rá. Minden teljesen új volt a számomra. Fogalmam nem volt arról, mi a fenét csinálok. Rengeteg fiatal színész dolgozott körülöttem és nekik kellett megmondaniuk, hogy mit csináljak, mert úgy éreztem magam, mint egy öregember. 

Ehhez hozzá kell tenni, hogy James Cameron már az első filmet is teljes egészében zöld háttér előtt forgatta és a n'avikat megformáló színészek egy speciális öltözékben játszottak mindvégig. Habár Thewlis-nek már volt alkalma olyan filmben játszani, amelyben a digitális trükkök komolyabb szerepet játszottak (Harry Potter és az azkabani fogoly; Wonder Woman), a korábbi filmek vélhetően piskóták voltak az Avatar-hoz képest (figyelembe véve Cameron trükk-mániáját és precizitását). Thewlis - ahogyan az interjúból kiderül - bár nem feltétlen rajongója ennek a munkamódszernek, rosszat azért mégsem mond róla. Leginkább érdekes élménynek tartja. 

A motion capture nagyon bizarr. Ott vagy abban a velcro-ruhában egész álló nap, a kamera pedig ott van az arcodban mindvégig. Ha túl sokáig ülsz, akkor újra kell kalibrálniuk. Ha hozzáérsz valakihez, akkor összeragadtok. Rendkívül kényelmetlen. Nem tudod mi történik és hogy hol vagy és ez nagyon frusztráló. Mindezzel együtt azonban az egész nagyon érdekes, mert igazából sosem unatkozol. Nem semmi dolog. 

Thewlis mindezek mellett arról is beszélt, hogy Cameronban kellemesen csalódott, miután a híresztelésekkel ellentétben nagyon jól ki lehet vele jönni (állítólag Kate Winsletet rendesen megizzasztotta a Titanic forgatásán) és egy géniusznak tartja, aki mindent csinál az írástól kezdve a filmkészítésen át egészen a mérnöki dolgokig. 

Nos, kíváncsian várjuk a végeredményt. Ha minden jól megy, 2021-ben már nézhetjük is a második részt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.